3e kolk Prinses Beatrixsluis geopend in Madurodam

  • binnenland

De 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis is klaar! Op 27 juni opende de secretaris-generaal van Infrastructuur en Milieu de maquette van de 3e kolk in Madurodam. Dat deed zij samen met de locoburgemeester van Madurodam en de voorzitter van Schuttevaer Utrecht, door de eerste schepen door de nieuwe kolk te schutten.

Secretaris-generaal van Infrastructuur en Milieu Lidewijde Ongering: “Onze grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland gaat met haar tijd mee. Hier in Madurodam is de Prinses Beatrixsluis al klaar voor de toekomst. Over 1,5 jaar vaart ook in Nieuwegein het eerste schip door de 3e kolk. Het is erg mooi dat de vele bezoekers van Madurodam hier nu al kunnen bekijken hoe dat er straks uitziet!.”

“Voor de binnenvaart is de komst van de 3e kolk, de echte, enorm belangrijk!
Ook vanuit Koninklijke BLN Schuttevaer klinken er verheugde geluiden. Voorzitter van de afdeling Utrecht Anné Middendorp: “Voor de binnenvaart is de komst van de 3e kolk, de echte, enorm belangrijk! Maar ook de komst van een kleine 3e kolk dragen wij een warm hart toe. Als dank heb ik het jubileumboek van vereniging ‘De Binnenvaart’ aangeboden aan Madurodam en mevrouw Ongering. Hierin is de schaalvergroting in de binnenvaart van de afgelopen 50 jaar zichtbaar gemaakt.” 

Related news

List of related news articles