Bouwcontract voor vernieuwend Rotterdams scheepsontwerp

Het Rotterdamse ontwerpbureau Ulstein Design & Solutions BV (Ulstein) heeft een vernieuwend scheepsontwerp ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Noorse bedrijf Offshore Heavy Transport (OHT), de ULSTEIN Alfa Lift. Hiermee zet OHT de eerste schreden richting de offshore wind installatiemarkt. Het eerste schip, met opties voor nog drie schepen, zal door de Chinese werf China Merchant Heavy Industry (CMHI) worden gebouwd en zal begin 2021 beschikbaar zijn voor installatiewerkzaamheden.

Het unieke aan dit schip is dat het zware hijsoperaties op zee kan uitvoeren, waarbij het hoofddek geheel onder water ligt. Het gepatenteerde ontwerp combineert daarmee de voordelen van een afzinkbaar transportschip met de hijscapaciteiten van een 3,000 mt kraan. De capaciteiten van het nieuwe schip zijn afgestemd op de toekomstige behoeften van de offshore windindustrie, waarbij het schip tot 11 grote fundaties van elk 2.000 mt kan transporteren en plaatsen voor de grootste windturbines.

“In 2015 zijn we met de ontwikkeling begonnen van het ULSTEIN Alfa Lift idee. Ons doel was om de veiligheid tijdens werkzaamheden in afgezonken modus te vergroten en tegelijkertijd een grotere werkbaarheid te creëren voor hijsoperaties onderwater”, vertelt Edwin van Leeuwen, managing director van Ulstein Design & Solutions BV.

“Het is echt fantastisch om met zulke capable ontwerpers te werken. Toen we Ulstein benaderden met onze visie om de offshore wind markt te betreden door een kraan op een afzinkbaar transportschip te plaatsen, legden zij direct in de meeting al het Alfa Lift ontwerp op tafel”, haalt Torgeir E. Ramstad, CEO van OHT aan. “Dat was echt een directe ‘hit’, omdat het ons zowel de mogelijkheid gaf om een nieuwe markt te betreden, als om de capaciteiten in onze bestaande markt te vergroten.”

“Dat OHT het vertrouwen heeft gegeven om hun eerste offshore installatieschip door ons te laten ontwikkelen, zien wij als een erkenning voor onze ontwerpcreativiteit en -kunde om nieuwe, kosteneffectieve scheepsontwerpen te maken”, vervolgt Van Leeuwen. “Een ontwerp maken met deze unieke combinatie aan functionaliteiten kent natuurlijk zijn uitdagingen. Dat er nu 2 jaar na de start een bouwcontract is getekend, geeft daarom des te meer voldoening. Het succes is een gevolg van de nauwe samenwerking tussen het team van OHT en ons ontwerpteam onder leiding van Dolf Manschot.”