Aanvaring gastanker en motorjacht op Kanaal door Zuid-Beveland

Gisteren ochtend om elf uur is er op het Kanaal door Zuid-Beveland tussen de Postbrug en de Vlakebrug een aanvaring geweest tussen een Duitse gastanker en een Belgisch motorjacht. Daarbij is een echtpaar uit Hulst om het leven gekomen. De man (61) en vrouw (63) uit Hulst waren de enige opvarenden, tezamen met hun hond.

De hulpverleningsoperatie kwam meteen op gang en meerdere duikploegen gingen het water in. Om kwart over twaalf is het eerste slachtoffer (vrouw) in het water aangetroffen en aan land gebracht. Zij is gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze begin van de middag overleed.

Omdat men uit ging van de mogelijkheid dat er vier opvarenden aan boord van het jacht waren, is verder gezocht. Rond twee uur is het gelukt de boot vanonder de tanker te halen. De boot werd door de brandweer met een kraan tegen de kant aangetrokken zodat men de boot op kon. Op de boot is het tweede slachtoffer aangetroffen. Ook werd de hond dood aangetroffen.

Rond half vijf werd duidelijk dat het om het echtpaar uit Hulst ging en dat er geen andere opvarenden meer werden vermist. Inmiddels is de boot weggesleept voor nader onderzoek. Dit onderzoek wordt geleid door de Landelijke Eenheid van de politie en zal naar verwachting enige weken in beslag nemen.

Meer… Politie