Achtervolging op het water speedboot in beslag genomen

Afgelopen zaterdag heeft de politie op een kanaal richting Akkrum een speedboot in beslag genomen. De bestuurder voer veel te snel en dat bracht gevaarlijke situaties met zich mee. Een paar weken eerder was de boot ook gecontroleerd vanwege snel varen.

Surveillerende agenten op het water zagen 3 snelle motorboten te hard varen op het Heerenveens Kanaal in de richting van Akkrum. Eén van de boten minderde snelheid en medewerkers van Provinciale Waterstaat zijn met de schipper in gesprek gegaan. De twee anderen bleven op volle snelheid doorvaren. Agenten besloten om achter één van de speedboten aan te gaan. Uiteindelijk voer de schipper de Polsleat bij Akkrum in en kon daar niet verder. Hij en mogelijk andere opvarenden verlieten de boot en zijn gevlucht.

De boot is vervolgens in beslag genomen. Later die avond belde de eigenaar met de politie. Het is nog niet duidelijk wie heeft gevaren. Nader onderzoek volgt dan ook. Heeft u gezien wie achter het roer zat of heeft andere informatie die van belang kan zijn? Bel dan de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.