AEGIR-Marine vertegenwoordigt Nederland bij de European Business Awards

AegirMarine

AEGIR-Marine in de race voor de Ruban d’Honneur 2013-2014

De European Business Awards (www.businessawardseurope.com) heeft laten weten dat AEGIR-Marine Nederland zal vertegenwoordigen als Nationaal Kampioen in het prestigieuze 2013/14 Awards program.

AEGIR is één van de 527 Europese bedrijven die geselecteerd zijn om door te gaan naar de tweede ronde van de Business Awards Competitie. In de tweede ronde dingt AEGIR-Marine mee naar de Ruban d’Honneur-status. De winnaars worden in April 2014 bekend gemaakt.

EBA is een prestigious awards-programma
De European Business Awards selecteerden een aantal zeer opvallende bedrijven. De jury baseerde haar keuze op de 3 kernwaarden waarop de Awards zijn gebaseerd en kozen 15 Nederlandse bedrijven die hoog scoorden op het gebied van innovatie, business excellence en duurzaamheid. AEGIR werd genomineerd in drie categoriën:

– Award for customer focus
– The import/export Award
– The Infosys Business of the Year Award with turnover of € 0 – 25m

Gisteren werd bekend dat AEGIR is genomineerd voor de categorie Import/Export Award.

“AEGIR kiest ervoor het anders te doen.”
Ruud Muis, oprichter en managing director: “We vinden het waanzinnig gaaf dat we geselecteerd zijn en Nederland vertegenwoordigen bij de EBA. We opereren inmiddels ruim 13 jaar in de maritieme industrie en deze nominatie is een erkenning voor onze positie binnen deze branche en binnen Nederland. Ons doel is steeds ‘het beter te doen’, te excelleren. Daarmee hebben we een uitstekende naam opgebouwd in de maritieme industrie.”

Vanaf de oprichting in 2000 was de focus van AEGIR service. En dat is nog altijd zo. In een markt die gedomineerd wordt door multinationals die een compleet pakket leveren, koos AEGIR ervoor om anders te zijn en richtten ze zich op een klein, maar essentieel onderdeel van elk schip: afdichtingen. Daarin hebben zij zich gespecialiseerd als merkonafhankelijk producent en serviceverlener.

Muis: “Als klein bedrijf in een markt waar beursgenoteerde multinationals de dienst uitmaken red je het niet met alleen een goede prijs en een goed product. Onze meerwaarde is onze service! Daarmee maken we het verschil, flexibel zijn, alles op voorraad hebben en snel leveren zijn drie van onze kernwaarden.

De European Business Awards zijn het podium voor Europa’s meest dynamische bedrijven. We zijn trots daarbij te horen en kijken uit naar de volgende ronde.”

Een bedrijfsfilm voor de jury én het publiek
Voor de volgende ronde worden alle Nationale Kampioenen onderworpen aan een assesment door de jury. Daarnaast moeten ze een bedrijfsfilm maken die laat zien wat hun bedrijf uitzonderlijk maakt en Award-waardig. Deze film wordt niet alleen beoordeeld door de jury, maar ook door het publiek.

On line kiest het publiek de Nederlandse Publieke Kampioen. Deze wordt toegevoegd aan het lijstje van de jury en maakt kans op de Europese titel. Begin november 2013 moet de video klaar zijn en vanaf half november kan er gestemd worden. Volg AEGIR-Marine op weg naar de Ruban d’Honneur op Facebook, Twitter, LinkedIn of ga naar AEGIRs blog: www.aegirmarine.com.