AIDAprima spectaculair gedoopt in Hamburg

De AIDAprima is gedoopt tijdens het jaarlijkse evenement Hamburg Port Anniversary op 7 mei. Ze werd gedoopt door de jonge actrice Emma Schweiger: “Je bent een prachtig schip, ik doop u met de naam AIDAprima. Ik wens u, uw gasten en uw bemanning een behouden vaart en altijd voldoende water onder de kiel. “

Miljoenen mensen keken live mee op de plek zelf of op tv. Het was het hoogtepunt van dit jaarlijkse evenement waar meer dan een miljoen bezoekers op af komen.

De AIDAprima is het 11e schip van de vloot van AIDA. Het cruiseschip is in Japan gebouwd door Mitsubishi Heavy Industries, Ltd en behoort tot de nieuwste generatie energie-efficiënte cruiseschepen. Het schip wordt aangedreven door een dual-fuel motor die bijdraagt aan de vermindering van schadelijke emissies en minder brandstof nodig heeft.

18 dekken voor vermaak
De AIDAprima is 300 meter lang en biedt ruimte voor 3286 passagiers en 900 bemanningsleden. Er zijn 1.643 hutten, 32 suites, 1101 veranda hutten, 198 ocean-view staterooms en 312 interieur staterooms. Ze heeft 18 dekken waar passagiers zich kunnen vermaken. De vier elementen, Water, Lucht, Aarde en Vuur zijn de hoofdthema’s voor de dekken waar gesport zal worden. Het sportdek heeft een ijsbaan, twee glijbanen, een klimparcours en een gedeelte dat overdekt kan worden als het weer wat slechter is.

Het 1e cruiseschip wat het hele jaar vaart vanuit Hamburg
Vanaf mei dit jaar is de AIDAprima wekelijks te zien aan de Wilhelminakde in Rotterdam op haar route langs Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Vooral veel Duitsers zullen er naar verwachting gebruik van gaan maken. De cruisemarkt zit in Duitsland in de lift en mensen uit het dichtbevolkte Noordrijn-Westfalen zijn sneller in Rotterdam dan in Hamburg.

 

Related news

List of related news articles