Alewijnse overgenomen door Investeringsmaatschappij Strong Root Capital

Investeringsmaatschappij Strong Root Capital neemt samen met Commonwealth Investments de technisch dienstverlener Alewijnse over. De overeenkomst is op 24 oktober geformaliseerd. Door de overname treedt de familie Alewijnse terug uit het bedrijf. Het personeel van Alewijnse is over de ontwikkeling ingelicht.

Alewijnse is actief als (elektro)technische dienstverlener en bestaat uit de onderdelen Industrial Automation en Marine. Het bedrijf ontwerpt en onderhoudt installaties voor de industriële en maritieme industrie en bestaat al bijna 130 jaar. Alewijnse is een belangrijke toeleverancier voor grote scheepsbouwers.

Floris van Oranje, partner bij Strong Root Capital: “Strong Root Capital is een investeringsmaatschappij die zich met name richt op middelgrote handelsondernemingen, productiebedrijven en dienstverleners. Alewijnse, een belangrijke speler voor de elektrotechnische systemen voor de maritieme en industriële sector, past daarom heel goed bij ons. Wij verheugen ons erop om samen met Alewijnse te werken aan de toekomst van het bedrijf. Wij willen verder bouwen aan de ambitie om een toonaangevende onderneming te blijven op het gebied van elektrotechnische en automatiseringssystemen.”