Alewijnse succesvol bij Damen Shiprepair Dunkerque

  • binnenland

19 contracten voor 10 schepen in 1 jaar. Alewijnse Marine Systems viert de eerste verjaardag van een succesvolle samenwerking met Damen Shiprepair Duinkerken. Begin 2014 startte Alewijnse met de levering van elektrotechnische diensten aan schepen in opdracht van de Damen werf in Duinkerken. Twaalf maanden later zijn de resultaten boven verwachting, met negentien contracten voor tien schepen. Een sterke start in Frankrijk.

De samenwerking tussen Alewijnse en Damen Shiprepair Duinkerken begon met het onderhoudsproject voor het turbine installatie schip MPI Resolution. Het project zou in eerste instantie plaatsvinden bij Damen Shiprepair Vlissingen, maar omdat het schip van koers veranderde naar Duinkerken, kreeg Alewijnse de opdracht om de service in Duinkerken uit te voeren. Alewijnse speelde een belangrijke rol bij de service en het onderhoud van de elektrische systemen aan boord van de MPI Resolution, waaronder het overhalen van de elektrische motoren.

Na de succesvolle oplevering van de MPI Resolution volgde een lange serie van service en onderhoudsprojecten bij Damen Shiprepair Duinkerken, zoals voor kabellegger Cable Innovator, veerboot Dieppe Seaways en offshore supply schip Topaz Commander. Hoogtepunt was de kanaalferry Pride of Canterbury, waarvan Alewijnse de complete brandschade van de elektrische installaties in een deel van de machinekamer herstelde. Recentelijk zijn ook onderzoeksschip Marion Dufresne en de veerboten Malo Seaways en Côte d’Albâtre toegevoegd aan de serie projecten.

Met de projecten voor Damen Shiprepair Duinkerken, bedient Alewijnse vooraanstaande eindklanten in de scheepvaart- en offshore markt, waaronder Vroon Group’s MPI Offshore, DFDS Seaways, Global Marine Systems, Topaz Energy and Marine.

Het werk van Alewijnse bij Damen Shiprepair Duinkerken is vergelijkbaar met het werk voor zusterbedrijf Damen Shiprepair Vlissingen, waar Alewijnse over een eigen locatie voor service en onderhoud beschikt. Echter, in Duinkerken is Alewijnse ook gespecialiseerd in ferry’s die veerdiensten verzorgen op het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk.

Meer… Alewijnse  en Damen Shiprepair Dunkerque

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten