Alphatron Marine levert Alphamulticourse MFC voor twee Multifunction Offshore vaartuigen

Met de doop van het Motorschip de “Linde G” heeft Alphatron Marine wederom twee Alphamulticourse MFC joystick piloten geleverd. De “Linde G” is het tweede ‘Multifunction Offshore Vessel’ dat is afgeleverd door de Poolse scheepsreparatie werf Nauta s.a. in Gdynia. Het vaartuig is gebouwd in opdracht van Rederij Groen uit Scheveningen en is op donderdag 16 maart 2012 gedoopt door burgemeestersvrouw mevr. Van Aardse.

Enkele maanden eerder werd het eerste schip opgeleverd voor Glomar Shipmanagement b.v. uit Den Helder onder de naam “Glomar Pride”.

Alphatron Marine heeft op beide schepen het nieuwe innovatieve product ‘Alphamulticourse MFC’ geleverd en geplaatst. Dit is een multifunctionele autopiloot met integratie van een rivierpiloot en wegafhankelijke besturing plus een ingebouwd joystick systeem met ‘position holding’. Daarmee genereert dit product de mogelijkheden van een DP-systeem (Dynamic Positioning) voor een marktgroep waar een ‘IMO approved’ DP-systeem niet benodigd is. Daar er tevens een goedgekeurde (wheelmarked) zeepiloot ingebouwd is kunnen eigenaren en rederijen nu tegen een gereduceerde investering nieuwe functionaliteit aan hun vaartuigen toevoegen.

Alvorens Alphatron een dergelijk systeem aanbiedt wordt eerst met de eigenaar uitgebreid bekeken of het vaartuig meerwaarde kan halen uit de installatie van dit systeem. De “Alphamulticourse MFC” stuurt namelijk niet alleen het stuurwerk aan, maar ook alle andere voortstuwingsmiddelen. Tevens wordt een zogenaamd ‘capability plot’ van het vaartuig gemaakt waaruit zal blijken hoelang het vaartuig ‘position holding’ kan houden bij diverse externe invloeden van wind en stroming.

Lees verder…Alphatron Marine