Amsterdam RAI lanceert Duikbeurs

DuikRAI aanvulling op vernieuwde HISWA Amsterdam Boat Show

Amsterdam RAI voegt in 2012 een nieuwe beurs toe aan het portfolio: de DuikRAI. Duikliefhebbers vinden er alles voor en over hun hobby en kunnen tevens direct aankopen doen. Het evenement vormt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 maart aanstaande een aanvulling op de vernieuwde HISWA Amsterdam Boat Show. De grootste watersportbeurs van de Benelux, opent al op dinsdag 6 maart haar deuren. Van 6 tot en met 11 maart 2012 is Amsterdam RAI dus hét toneel van watersport. Bezoekers van de HISWA, waaronder een groot aantal duikliefhebbers, hebben gratis toegang tot de DuikRAI. Wie dus nog niet bekend is met duiken, kan meteen kennis maken met deze onderwatersport.

Een duikreis boeken en direct een nieuwe duikbril kopen
De DuikRAI biedt duikers een breed aanbod. Van informatie over duikopleidingen en – reizen tot complete duikuitrustingen en apparatuur voor onderwaterfotografie. Ook worden gratis presentaties en clinics verzorgd door deskundigen. “De meeste duikers hebben veel interesse in nieuwe snufjes en hebben grote behoefte aan het beste en nieuwste materiaal. Op de DuikRAI vinden ze een compleet overzicht van nieuwe producten en kunnen ze deze desgewenst ook direct voordelig aanschaffen. Daar ligt de kracht van deze beurs, zeker vlak voor aanvang van het seizoen”, aldus beursmanager Rikkert Graat.

Samenwerking met Nederlandse Onderwatersport Bond
Organisator Amsterdam RAI heeft de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) aangetrokken als partner van de DuikRAI. Arjan de Vries van de NOB: “We zijn erg enthousiast over de introductie van de DuikRAI. De nieuwe beurs zet in combinatie met de HISWA Amsterdam Boat Show watersport over de volle breedte op de kaart en geeft duiksport in Nederland hiermee een nieuw impuls.” Ook uitgeverij BCM (bekend van Duikmagazine) vervult een partnerrol bij de nieuwe DuikRAI.

Gelijktijdig met vernieuwde HISWA Amsterdam Boat Show
Van 6 tot en met 11 maart 2012 draait alles in Amsterdam RAI om watersport. Nergens anders in Nederland is een dergelijk breed aanbod onder één dak te vinden. Tegelijkertijd met de DuikRAI vindt daar namelijk de grootste watersportbeurs van de Benelux plaats. De HISWA Amsterdam Boat Show gaat al op dinsdag 6 maart van start en trekt jaarlijks zo’n 50.000 watersporters. Naast duiksport is er ook plaats voor hengelsport tijdens de vernieuwde HISWA. De beurs ondergaat in 2012 een complete metamorfose met ondermeer een nieuwe indeling van de beursvloer, boten op het buitenterrein en proefvaarten in RAI Haven. Ook wordt een aantal nieuwe onderdelen en activiteiten toegevoegd aan het programma, waaronder het Speedcinema met films gericht op motorbootvaren en het Yacht Design Plein met alles op het gebied van jachtontwerp.

Voordelige toegang, reizen met de NS en parkeren
De DuikRAI 2012 is op vrijdag 9 maart geopend van 10 tot 22 uur en op zaterdag 10 en zondag 11 maart van 10 tot 18 uur. Een toegangskaart voor de DuikRAI kost € 7,50 en biedt korting op toegang tot de HISWA Amsterdam Boat Show. Een toegangskaart voor HISWA 2012 biedt eveneens toegang tot de DuikRAI en kost online € 15,00. Bij een HISWA toegangskaart kan voor maar € 7,50 een NS dagretour worden gekocht, waarmee bezoekers vanuit elk station in Nederland naar Amsterdam RAI kunnen reizen. Voor wie met de auto komt, is online een parkeerkaart beschikbaar.

Meer… DuikRAI

Meer… HISWA Boat Show