Amsterdamse rederij ontvangt keurmerk voor schone rondvaartboten

Op initiatief van De Gezonde Stad, en onder leiding van de Amsterdamse wethouder Udo Kock, kreeg rederij Blue Boat Company vandaag als eerste het keurmerk voor schone rondvaartboten uitgereikt. De rederij mocht het keurmerk in ontvangst nemen, omdat een belangrijk deel van haar vloot volledig elektrisch vaart en zij daarmee bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Het keurmerk voor schone rondvaartboten stelt Amsterdammers en bezoekers van de stad in staat om bewust voor een schone rondvaartboot te kiezen.

De blauwgeverfde boten van Blue Boat Company zijn sinds vandaag herkenbaar aan een sticker met de tekst “Deze boot is groen en vaart 100% elektrisch: stil en schoon’’. De rederij investeert sinds 2007 in elektrisch varen en staat bekend om haar uitgebreide aanbod, waaronder de recent geïntroduceerde Rembrandtvaart en de rondvaart speciaal voor kinderen. Blue Boat Company is gevestigd aan de Stadhouderskade in Amsterdam en stelt als doel dat al haar boten in 2025 volledig elektrisch varen.

Wethouder Udo Kock, beheerder van de Amsterdamse portefeuilles Financiën en Water, was bij de uitreiking van het keurmerk aanwezig omdat de gemeente Amsterdam eist dat in 2025 alle (rondvaart)boten in Amsterdam uitstootvrij zijn1. Stichting De Gezonde Stad en ook de wethouder hopen dat de introductie van het keurmerk andere reders stimuleert om net als Blue Boat Company schoner te gaan varen.

Over De Gezonde Stad
Stichting De Gezonde Stad wil Amsterdam gezonder maken door duurzame initiatieven van bedrijven en instellingen in de stad te stimuleren. De initiatieven brengt zij onder de aandacht van de gemeente en Amsterdammers. De Gezonde Stad richt zich voornamelijk op het realiseren van een betere luchtkwaliteit, meer groen in de stad en een gezond klimaat. Bezoek voor meer informatie de website: www.degezondestad.org.