A&N Red-D-Arc behaalt grote order voor windtorenbouw in Polen

Het in Stellendam gevestigde A&N, onderdeel van het Canadese Red-D-Arc, gaat een grote hoeveelheid specialistische apparatuur voor de bouw van windtorens leveren aan Polen. Een consortium van Deense en Poolse bedrijven bouwt daar windtorens voor windmolenparken in de Oostzee en Noordzee.

A&N is al jaren een begrip als het gaat om lasmanipulatoren die gebruikt worden om grote werkstukken in de juiste positie te plaatsen voor de lasser. Voor de productie van windtorens wordt gebruik gemaakt van laskolommen, rollenbanken en zogenaamde growing-lines. Een growing-line is een aaneengesloten productiestraat voor het aan elkaar lassen van pijpdelen tot één lange pijp.

De order in Polen behelst een aantal laskolommen met een bereik van 6 bij 6 meter, voorzien van AC/DC lasapparatuur met de mogelijkheid om 1 x 4 mm draad en 2 x 2 mm draad te lassen, tientallen rollenbanken variërend in capaciteit van 30 tot 100 ton en diverse growing-lines.

In Noord-Amerika is Red-D-Arc de grootste verhuurder van las gerelateerde apparatuur. Naast huur biedt het bedrijf haar klanten ook de mogelijkheid om apparatuur te kopen, te huurkopen of te leasen. Ook de klant in Polen maakt gebruik van de flexibiliteit in aanschafmogelijkheden.

Meer… A&N Red-D-Arc