Bedrijfsbezoeken in Den Helder tijdens North Sea Offshore 2018

Op 7 juni 2018 vindt North Sea Offshore (NSO) plaats in Den Helder met als thema ‘Energy Transition and the North Sea’. De dag is opgesplitst in een ochtend- en middagprogramma. Tijdens het ochtendprogramma kunt u deelnemen aan bedrijfsbezoeken die onder andere verzorgd worden door Den Helder Airport samen met CHC Helicopters, Onstream Project Services B.V., NNOW over het Europees project Inn2POWER, Damen Shipyards en tot slot Teamwork Technology over Symphony systeem voor golfenergie.

Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een netwerklunch in de Kampanje waar natuurlijk iedereen welkom is. Daarna volgt het middagprogramma in de plenaire zaal van de Kampanje.

Middagprogramma NSO 2018
Gedurende het middagprogramma van 13:30 tot 15.30 uur delen experts hun inzichten met over actuele thema’s op en rond de Noordzee. Het programma bevat een drietal onderwerpen, te weten; “De Noordzee als transitieversneller voor Nederland”, gepresenteerd door René Peters, Director Gas Technology van TNO Energy; Eveline Otten, namens de TransitieCoalitie, gaat het hebben over Het Klimaat en Energie Akkoord en de sessie wordt afgesloten met een update over decommissioning op de Noordzee door Paul Jacob Bins, Managing Director van DecomPartners. Na afloop staat alle delegates een heerlijk hapje en drankje te wachten om uitgebreid met elkaar verder te discussiëren en te netwerken.

Aanmelden NSO
Ga voor een compleet overzicht van alle mogelijkheden tijdens het ochtendprogramma en/of deelname naar www.northseaoffshore.com/gratis-registratie.

Korte introductie over bedrijfsbezoeken:

Northern Netherlands Offshore Wind Inn2POWER
NNOW-groep is kernpartner in het Europese project “Ïnn2POWER” waarin economische en academische clusters en organisaties deelnemen waaronder WAB in Duitsland, The POM in België en The Offshore Energy Cluster in Denemarken. Inn2POWER project richt zich op bevordering van innovatieve partnerschappen voor het MKB in de offshore windindustrie.

Met online platform (http://inn2power.eu/mapping) kunnen deelnemers klanten, leveranciers en samenwerking vinden en stelt ze in staat bedrijfsinformatie en knowhow in een eenvoudige stap in te voeren en hun aanbod van producten en diensten in kaart te brengen binnen de lokale, nationale en internationale supply chain. De workshop wordt twee keer gegeven: De eerste sessie vindt plaats van 9:30 tot 10:30 en de tweede sessie van 11:00 tot 12:00 uur.

The Symphony Wave Power Meet Up
Teamwork Technology ontwikkelt innovatieve producten op basis van duurzame visie en verwerkt deze in nieuwe organisaties zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot in zelfstandige succesvolle bedrijven. Teamwork werkt al sinds 1993 aan een gedegen portfolio van producten die een maatschappelijke bijdrage leveren. Het bedrijf bouwt aan hun corebusiness door het opstarten van nieuwe bedrijven binnen de duurzame energiemarkt waarbinnen marine energie altijd de primaire focus is geweest.

Symphony is het resultaat van 25 jaar lang innoveren, ontwerpen en produceren van oplossingen welke energie opvangt en binnen een paar jaar beschikbaar zal zijn. Tijdens de Meet Up kunt u een overzicht verwachten van de Symphony business case en kunt u ook, door middel van een VR-presentatie ondergedompeld worden in het ontwerp en de technische aspecten van Symphony en maakt u tevens kennis met het leven onder water.

Den Helder Airport en CHC helikopters
Den Helder Airport is één van de grootste helikopterluchthavens van Noordwest-Europa, gespecialiseerd in offshore helikopteroperaties. CHC Helicopters en Den Helder Airport bieden de kans om dé offshore luchthaven van Nederland te ervaren en kennis op te doen over de ongeëvenaarde mogelijkheden die de luchthaven en CHC Helicopters bieden voor de offshore energy industrie.

Onstream Project Services B.V.
ONSTREAM GROUP is een internationale serviceprovider binnen de Olie & Gas Sector & aanverwante industrieën. Sinds 1978 leveren wij de volgende diensten: Asset Integrity, Technical Manpower en Logistics. De Group is gespecialiseerd in het leveren van gekwalificeerd, technisch personeel wereldwijd. Van enkele functies tot complete teams, ONSTREAM biedt integrale oplossingen voor uiteenlopende projecten, met als doel: het ontzorgen van hun klanten.

Onstream Project Services B.V. is een onderdeel van de Onstream Group en is gevestigd in Den Helder. Zij leveren deck crews en personeel voor het conserveren/onderhoud aan de platforms op de Noordzee.

Damen Shipyards
Damen Shipyards Den Helder B.V. is een middelgrote scheepswerf in de kop van Noord-Holland, die sinds 1993 behoort tot de Damen Shipyards Group. Het bedrijf kent sinds april 2007 twee locaties één in Den Helder en één op Texel te Oudeschild, respectievelijk “Damen Den Helder” en “Damen Texel” samen onder één firma “Damen Shipyards Den Helder BV”. In Den Helder werken ongeveer 70 mensen en op Texel 12 en beschikt men over twee droogdokken en een drietal hellingen, waaronder één overdekte helling. Op Texel in de haven van Oudeschild bevindt zich eveneens een droogdok met een werkplaats op het industrieterrein.

Damen Den Helder richt zich met name op reparatie en onderhoud binnen het middelgrote scheepvaartsegment, maar gaat eventuele – specialistische- nieuwbouw van vaartuigen niet uit de weg. De klanten van de werf komen uit en van de Offshore, Rijkswaterstaat, Baggerij, Sleepvaart, Koninklijke Marine en ook nog steeds de Visserij. In de droogdokken en op de hellingen worden de diverse schepen drooggezet, schoongespoten en geconserveerd. Daarnaast kunnen er ook in de dokken en op de hellingen de meest voorkomende reparaties worden uitgevoerd.

Het personeel verricht haar werk aan de reparatiekades voor de werf en rondom het dok maar ook in en rond het havengebied van Den Helder en Texel. Dit zijn allerlei soorten reparaties, al of niet met de hulp van een groot aantal onderaannemers, die al of niet in Den Helder en op Texel gevestigd zijn, maar ook vaak nog weer een vestiging op de werf zelf hebben.

Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een netwerklunch in de Kampanje. Daarna volgt het middagprogramma in de plenaire zaal van de Kampanje.

Middagprogramma NSO 2018
Gedurende het middagprogramma van 13:30 tot 15.30 uur delen experts hun inzichten met over actuele thema’s op en rond de Noordzee. Het programma bevat drietal onderwerpen, te weten; “De Noordzee als transitieversneller voor Nederland”, gepresenteerd door René Peters, Director Gas Technology van TNO Energy; Eveline Otten van het Energie Transitie Team van Shell gaat het hebben over Het Klimaat en Energie Akkoord en de sessie wordt afgesloten met een update over decommissioning op de Noordzee. Na afloop hebben de delegates de mogelijkheid om uitgebreid met elkaar verder te discussiëren en te netwerken.

Aanmelden NSO
Ga voor een compleet overzicht van alle mogelijkheden tijdens het ochtendprogramma en/of deelname naar www.northseaoffshore.com/gratis-registratie