BEELE Engineering bouwt kenniscentrum ‘Sealing Valley’

De bouw van de Kenniscentrum Sealing Valley in Aalten start in augustus 2016. Op 29 januari 2016 heeft de overdracht plaatsgevonden van de bouwgrond aan BEELE Engineering BV. Sealing Valley is een educatief kennis- en trainingscentrum en een R&D-centrum op het gebied van brand- en vluchtveiligheid en bescherming tegen water, gas, corrosie en andere calamiteiten.

Het centrum is 45.000 m2 groot met veel ruimte voor milieu en duurzaamheid. Het ontwerp is gemaakt door Architect John Velthuis. “Transparantie is een thema in dit bouwwerk dat zich uit in veel beglazing. De bouw zal plaatsvinden in drie fases,  er wordt veel ruimte gecreëerd voor ontvangstruimten, leslokalen, showrooms en laboratoria. Diverse R&D-faciliteiten voor de ontwikkeling van basismaterialen als rubber, plastic, coatings, keramiek en metaal. Een van de onderdelen is een ruimte waarin men in veilige omgeving kan ervaren welke factoren er komen kijken bij brand bijvoorbeeld.”

Hans Beele van BEELE Engineering BV:  “We gaan Aalten op de wereldkaart  zetten met dit educatief kennis- en trainingscentrum en een R&D-centrum dat zijn weerga niet kent in de afdichtingen, oftewel sealing wereld.”

Meer… BEELE Engineering