Ben jij de nieuwe Young Maritime Representative?

  • binnenland

De maritieme sector is op zoek naar nieuwe Young Maritime Representatives voor het schooljaar 2016-2017. Deze jongerenambassadeurs zijn het boegbeeld van de Nederlandse maritieme sector. De nieuwe YMR heeft als doel om jongeren te interesseren voor een opleiding en baan binnen de maritieme wereld. Tijdens het Maritime & Offshore Career Event op 20 april in Rotterdam gaf Young Maritime Representative (YMR) Dominique Smit het startschot voor de werving van de volgende lichting YMR’s.

Wie komen in aanmerking?
Studenten in het (voor)laatste jaar van maritieme opleidingen op MBO-, HBO- en Universitair niveau of young professionals die niet langer dan 2 jaar in de sector werkzaam zijn. De kandidaten moeten een spetterende pitch geven aan een panel van professionals uit de sector, die zich vervolgens buigen over de inzendingen en haar keuze bekend maken tijdens de Wereldhavendagen. Inschrijven kan tot 20 juni 2016.

Aanmelden als kandidaat voor YMR’s

Op de Wereldhavendagen in september 2016 in Rotterdam zullen de huidige YMR’s Sophie, Bart en Dominique het stokje overdragen aan de nieuwe jongerenambassadeurs.

De Nederlandse maritieme sector is al eeuwenlang een topsector; High Tech, Hands On. Wereldwijd toonaangevend in oplossingen die anderen niet zien of niet aandurven. Sinds drie jaar wordt de sector vertegenwoordigd door YMR’s. Met 12.000 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo’n 253.000 mensen, realiseert de maritieme sector een totale toegevoegde waarde van ruim 23 miljard euro. Scholieren kunnen hier aan het werk via opleidingen op diverse niveaus, variërend van Regionale Opleidingscentra, Middelbare- en Hogere Beroepsopleidingen tot Universitaire opleidingen. Voor hen ligt een mooie carrière in het verschiet binnen de sector, waar nog steeds veel behoefte is aan jonge instromers.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten