Bij IHC SEVEN CRUZEIRO te water en SEVEN SUN gedoopt

Op 15 januari heeft Royal IHC de 550 ton pijpenlegger SEVEN CRUZEIRO succesvol gedoopt en te water gelaten op de werf in Krimpen aan den IJssel. Dit is het laatste schip in een serie van drie pijpenleggers besteld door Subsea 7. De naamgevingsceremonie is uitgevoerd door Mevrouw Sally Rosa, echtgenote van Ricardo Rosa, Chief Financial Officer Subsea 7.

Op dezelfde dag is de SEVEN SUN officieel gedoopt door Mevrouw Lilian Camozzato, echtgenote van Guilherme Camozzato, Director of Operations Subsea 7 Brazil. De SEVEN
SUN was eerder al te water gelaten: op 19 december 2014.

De schepen zijn in nauw overleg met Subsea 7 ontworpen. Zij kunnen werken in een waterdiepte tot 3.000 meter en zijn geschikt om wereldwijd te opereren. De schepen zijn uitgerust met een dynamic positioning systeem. Het pijpenlegsysteem bestaat uit twee benedendeks carrousels met opslagcapaciteit van 1.500 en 2.500 ton. De kantelbare pijpenlegtoren heeft een top tension van 550 ton voor het installeren van flexibele pijpleidingen. De pijpenlegsystemen worden geleverd door Huisman.

“De afgelopen jaren hebben Subsea 7 en IHC nauw samengewerkt bij de realisatie van in totaal acht offshore schepen.” Zegt Arjan Klijnsoon, Executive Director Shipbuilding van Royal IHC.
“Wij zijn trots op deze langdurige relatie en het vertrouwen dat Subsea 7 in ons heeft om schepen van hoge kwaliteit te leveren, binnen de gestelde termijn.”

Aanvullende informatie
Naam SEVEN CRUZEIRO
Type 550 ton pijpenlegger
Lengte 145,9 m
Breedte 30 m
Holte 13 m
Diepgang (operationeel) 8,5 m
Diepgang (max.) 8,3 m
Draagvermogen (operationeel) 7.025 ton
Draagvermogen (max.) 11.750 ton
Accommodatie 120 personen

Meer… Royal IHC