Boskalis breidt samenwerking uit met Infor

Infor, een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware met meer dan 70.000 klanten, kondigt vandaag aan dat Boskalis, een internationale dienstverlener op het gebied van baggeren en maritieme oplossingen, de Infor 10x versie van Infor LN implementeert, inclusief Infor ION, Infor Ming.le en Infor Business Intelligence. De software van Infor ondersteunt het veranderproces dat voortvloeit uit de groei die Boskalis de afgelopen jaren doormaakt.

Het hoofdkantoor van Boskalis is gevestigd in Papendrecht en het bedrijf heeft ruim 11.000 medewerkers in 75 landen, verspreid over zes werelddelen. Boskalis is wereldwijd een toonaangevende expert op het gebied van baggeren en maritieme oplossingen. In 2012 werd een recordomzet behaald van 3,1 miljard euro. Het bedrijf concentreert zich op de markt voor energie, havens en infrastructuren. Primaire klanten omvatten: overheden, oliemaatschappijen, havenbedrijven, verzekeraars, mijnbouwbedrijven, scheepvaartmaatschappijen en internationale projectontwikkelaars.

Diverse veranderde omstandigheden binnen het bedrijf, zoals het samenvoegen van bedrijven, het uitbreiden van de diensten en de toegenomen complexiteit van multi-segment projecten, zorgden voor de behoefte aan een nieuwe IT-oplossing. Boskalis besloot de samenwerking met Infor uit te breiden vanwege de beste aansluiting met de te realiseren doelen, de 13-jarige positieve ervaring met Baan, de uitstekende support en Infor’s diepgaande kennis en expertise in de business waarbij de prestaties van de Infor-software en de Infor 10x roadmap van doorslaggevende aard waren.

Dankzij Infor ION (Intelligent Open Network), onderdeel van de Infor technology stack, profiteert Boskalis van verbeterde interoperabiliteit. Het open middleware platform integreert Infor-oplossingen, zoals Infor BI, Infor Expense Management (XM) en Infor Enterprise Resource Planning (ERP) met software van derden. Infor Ming.le biedt vervolgens een uniforme gebruikerservaring.

Boskalis quote
“Het is cruciaal voor Boskalis om de juiste informatie uit onze systemen te krijgen en we hebben flexibele en agile oplossingen nodig om onze doelen te bereiken,” aldus Rien Krijger, ICT Director Boskalis. “We waren onder de indruk van de innovatieve technologieën van Infor waarmee ze vooroplopen in de markt. Met Infor 10x hebben we de tools in handen waarmee we meer controle hebben, processen kunnen standaardiseren en waarmee we onze wereldwijde marktpositie kunnen versterken.”

Infor quote
“Bedrijven als Boskalis, die over de wereld actief zijn en worden blootgesteld aan toenemende complexiteit en veranderingen in de markt, moeten kunnen vertrouwen op innovatieve, snelle, flexibele en gebruiksvriendelijke software die eenvoudig kan meegroeien met de bedrijfsplannen,” zegt Theo Koster, sales director, Infor Benelux. “De mogelijkheden van Infor 10x waren evident voor Boskalis. Infor10x maakt een moderne gebruikerservaring mogelijk die social, mobile en cloud computing in bestaande omgevingen integreert en verborgen informatie en analyses ontsluit waar en wanneer dat nodig is.”

Meer… Infor en Boskalis