Boskalis geeft DSV Constructor een upgrade

  • binnenland

Boskalis Subsea Services heeft onlangs de droogdokperiode van de DP2 Diving Support Vessel Constructor afgerond. Naast de 5 jaars ‘special survey’ is een aantal andere significante upgrades doorgevoerd, waaronder het communicatie netwerk, video opname en distributie voor het IRM werk, power outlets aan deck, verbeteringen aan de galley en een nieuwe loopbrug. Verder is het schip in een nieuw jasje gestoken met de Boskalis kleurstelling en Koninklijke Boskalis logo op de schoorsteen.

Na het droogdok is de Constructor teruggekeerd naar de zuidelijke Noordzee voor saturatie duik werkzaamheden op het Engelse plat gerelateerd in ‘decommissioning’ en ‘well interventie’ werkzaamheden.

The volledig geïntegreerde saturatie duiksysteem wordt gebruikt door 9 duikers die werken in 3 shifts van ieder 8 uur. Elke shift bestaat uit 3 duikers. Het systeem heeft ruimte voor 12 duikers om ook duikers te kunnen roteren en uit te wisselen terwijl het werk doorgaat. Aan boord van de Constructor is verder een Panther XT Plus Work Class ROV systeem en een air dive spread permanent geinstalleerd.

Boskalis Subsea Services heeft de Constructor voor 6 jaar lang op huur met focus voor duik support werkzaamheden op de Noordzee, de Middellandse zee en West Africa.

Meer… Boskalis 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten