Boskalis rondt overname Offshorewindtak VolkerWessels af

Boskalis heeft de overname van de offshore windactiviteiten van VolkerWessels afgerond. Met het voltooien van de transactie versterkt Boskalis zijn positie in de groeiende offshore windmarkt. De activiteiten hebben een jaaromzet van € 200 miljoen. De activiteiten worden vanaf het derde kwartaal 2016 geconsolideerd. 

De overgenomen activiteiten bestaan uit VBMS, Stemat en VSI (Volker Stevin International). VBMS is de Europese marktleider op het gebied van het offshore installeren van kabels met een sterke marktpositie en goed gevulde orderportefeuille. Boskalis bezat reeds 50% van de aandelen in VBMS en heeft met deze transactie de resterende helft verkregen.

Stemat biedt wereldwijd specialistisch drijvend materieel aan en beschikt over een gevarieerde vloot met onder meer een kabellegschip en multi-purpose schepen.

VSI is een specialist in het bouwen van offshore funderingen en maritieme constructies. Boskalis en VSI hebben eind 2014 en medio 2015 in joint venture twee omvangrijke offshore windmolenpark-projecten aangenomen, respectievelijk Wikinger en Veja Mate. Met de overname zal Boskalis deze twee projecten zelf voor 100% uitvoeren.