Boskalis verwerft kabellegcontract in Argentini

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat het een contract ter waarde van circa € 30 miljoen heeft verworven voor de levering en installatie van een onderwaterglasvezelkabel door de Straat van Magellaan in het uiterste zuiden van Argentinië. Het contract werd toegekend door het Argentijnse staatsbedrijf AR-SAT (Empresa Argentina de Soluciones Satelitales S.A.).

De glasvezelkabel, die gaat dienen voor internet en digitale televisie, zal de stad Rio Gallegos in de provincie Santa Cruz en de stad Rio Grande in de provincie Tierra del Fuego met elkaar verbinden. De totale lengte van de onderwaterglasvezelkabel bedraagt circa 40 kilometer. De diepte van het water (70 meter), sterke stromingen en hoge getijden zorgen voor een uitdagende werkomgeving.

Bij dit totaalproject, dat Boskalis uitvoert met onderaannemer Alcatel Lucent, zal een grote sleephopperzuiger en een kabellegschip worden ingezet. Voor de kabel zullen er sleuven worden gegraven met behulp van een jetslee en een ploeg. Bij bepaalde gedeeltes van de zeebodem waar de grond te hard is voor een jetslee zal moeten worden gebaggerd. Boskalis is tevens verantwoordelijk voor de aanlandingen aan beide kanten, alsmede de installatie van zo’n 60 kilometer landkabel op het vasteland van Argentinië en op Tierra del Fuego. Werk aan het project gaat naar verwachting binnenkort van start en zal in totaal ongeveer acht maanden in beslag nemen.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met de activiteiten van SMIT levert Boskalis een breed spectrum aan maritieme diensten en heeft daarnaast strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in de offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten, beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden en is actief in circa 65 landen, verspreid over zes continenten. De onderneming heeft inclusief haar aandeel in partnerships ruim 14.000 medewerkers in dienst.

Bron: Boskalis, 14-09-2011;