Brammer presenteert Quick Tips-video over smeermiddelen met additieven

Brammer Nederland, distributeur van werktuigbouwkundige componenten en toebehoren voor industrieel onderhoud, presenteert een nieuwe Quick Tips-video over de voordelen van het gebruik van smeerolie verrijkt met additieven, afgezet tegen een standaardsmeermiddel. Productspecialisten en experts presenteren de korte en kernachtige Quick Tips-video’s van Brammer. Zij geven uitleg over belangrijke onderwerpen en praktisch advies aan klanten.

“Deze video laat zien hoe additieven de prestaties van smeermiddelen echt verbeteren”, zegt Eric Dijkstra, algemeen directeur van Brammer. “In de vergelijkende test in de video gebruikt Ian Lofthouse een standaardtandwielkast met op de bodem een laag smeermiddel. Daarbij is het belangrijk dat het smeermiddel ook het bovenste tandwiel bereikt om slijtage te voorkomen. Te zien is hoe het smeermiddel met de additieven snel naar boven ‘klimt’ en alle tandwielen smeert. Het standaard smeermiddel, dus zonder additieven, spat van de tandwielen af, ‘klimt’ niet goed en laat de bovenste componenten drooglopen. Het gebruik van smeermiddelen met additieven biedt kansen voor aanzienlijke kostenbesparingen. Ze verminderen slijtage en verhogen de levenscyclus van tandwielen.”

De allernieuwste Quick Tips-video van Brammer is nu te zien via www.brammer.nl/quick-tips-dutch.htm.

De Quick Tips-video’s van Brammer bieden compacte, waardevolle informatie over alledaagse onderwerpen die organisaties binnen de sector kunnen toepassen. Elke video is zo gemaakt, dat de informatie perfect aansluit bij de behoefte van de betreffende doelgroep. Voor 2012 staan er nog videoproducties gepland over lagers, hydraulische systemen, afdichtingen en gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.

Brammer staat in Europa bekend om zijn uitgebreide productportfolio, MRO-expertise en aanbod van diensten met toegevoegde waarde. Hiermee ondersteunt het bedrijf zijn klanten bij het verlagen van de aanschafkosten en het werkkapitaal, en bij het efficiënter maken van productieprocessen.

Meer informatie over het product- en dienstenportfolio van Brammer is te vinden op www.brammer.nl.