Brand op kotter

KNRMKotterBrandDenHelder

Dinsdagochtend even voor half twaalf zijn de reddingboten van Den Helder en Callantsoog gealarmeerd voor een kotter met brand in de machinekamer.

De 42 meter lange Texelse kotter TX 38 meldde op marifoonkanaal 16 dat er in de machinekamer brand was uitgebroken en dat zij zonder voortstuwing zat in het Schulpengat. Hierop heeft het Kustwacht Centrum de vrijwilligers van beide reddingboten gealarmeerd. Ondertussen waren ook het Belgisch fregat Leopold 1, de P49 en sleepboot Hunze onderweg naar het incident.

Op het moment dat de Joke Dijkstra ter plaatse was bleek gelukkig dat de kotter weer voortstuwing had en zelfstandig terug naar Den Helder kon varen. De Kustwacht bedankte de overige schepen voor hun assistentie en vervolgens hebben de Joke Dijkstra en de P49 de kotter begeleid tot zij was afgemeerd bij de visafslag in Den Helder. De schade bleek gelukkig mee te vallen en de TX 38 is in de middag alsnog naar zee vertrokken.

Voor de vrijwilligers van de Joke Dijkstra was het inmiddels de 41ste keer dit jaar dat zij, na alarmering door de Kustwacht, zijn uitgevaren voor schepen in nood.

Meer… KNRM

Related news

List of related news articles