Brugdelen voor Theemswegtracé gearriveerd

Maandagmorgen 22 juli zijn op pontons de eerste delen van een stalen boogbrug bij de Rozenburgsesluis aangekomen. De brug is bestemd voor het Theemswegtracé. Er komen in totaal twee boogbruggen in dit spoortracé. Later in juli arriveren de andere delen van de brug. Op de voorbouwlocatie naast de sluis worden de brugdelen opgebouwd tot een  boogbrug. De boogbrug heeft een enkele overspanning van 172,8 meter. De totale lengte van de brug is 176,8 meter.

Theemswegtracé Brugdelen aankomst 220719 (1 Danny C)
Brugdelen voor Theemswegtracé komen aan. Foto, Port of Rotterdam.

In augustus worden de delen van de tweede stalen boogbrug afgeleverd op de voorbouwlocatie nabij de Thomassentunnel. Daar wordt deze brug ook opgebouwd. Het gaat om een boogbrug met een hoofdoverspanning van 156,1 meter. De totale lengte van de brug is 269,1 meter. Deze brug komt vanaf volgend jaar nogal prominent in het zicht te liggen, vanaf april rijdt het wegverkeer over de A15 er onderdoor.

Voorjaar 2020 op definitieve plaats

Beide bruggen krijgen in het voorjaar van 2020 hun definitieve plaats. De bouw van het Theemswegtracé verloopt nog geheel volgens schema. Naar verwachting rijdt eind 2021 de eerste trein erover.

Theemswegtracé

In het Rotterdams havengebied wordt de Havenspoorlijn, het eerste deel van de Betuweroute, verlegd. Het nieuwe stuk spoor van ruim 4 kilometer, het Theemswegtracé, wordt eind 2021 opgeleverd en vormt een oplossing voor het capaciteitsknelpunt bij de Calandbrug bij Rozenburg.