Canadese Minister van Industrie bezoekt Kotug

JamesMoore Kotug2

Maandag 24 maart bezochten James Moore, de Canadese Minister van Industrie en Stephen Harper, de Minister-President van Canada samen met hun delegatie de haven van Rotterdam, om zo aandacht te geven aan de handelsrelaties tussen Europa en Canada. De Minister-President en zijn delegatie zijn in Nederland voor de Nucleaire Top in Den Haag. Na het bezoek aan de haven vervolgde Minister Moore zijn bezoek aan Rotterdam in de hybride Rotortug RT Adriaan, welke hem naar het hoofdkantoor van KOTUG bracht.

Moore: “De hybride Rotortug is een voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen Nederlandse en Canadese bedrijven. Het Canadese bedrijf Aspin Kemp and Associates (AKA) ontwikkelde de technologie, die nu hier in de haven van Rotterdam wordt gebruikt. Canada profiteert van de verkoop van de technologie, net zoals de bedrijven hier profiteren van de aankoop. Het is een goed voorbeeld van de werking van handelsbetrekkingen.”

Minister Moore was aanwezig bij Kotug om de ondertekeningsceremonie van twee contracten bij te wonen. Allereerst werd het samenwerkingsverband tussen AKA, Robert Allan en Kotug bekrachtigd. Ard Jan Kooren, directeur van Kotug: “Wij hopen nog lange tijd samen te werken aan verdere ontwikkelingen voor de E-Kotug.” Daarnaast werd een contract ondertekent tussen Kotug en het Canadese Robert Allan voor de levering van drie offshore Rotortugs ter ondersteuning van het FLNG ‘Shell Prelude’ project. Manager of Robert Allen Jim Hyslop: “Wij zijn er trots op om met Kotug en Rotortug samen te werken, het is een gezamenlijke inspanning.”

Anne Kregting, Maritiem Nieuws