Cargoshell, de eerste kunststof zeecontainer ter wereld is CSC gecertificeerd

Cargoshell heeft, als eerste kunststof zeecontainer ter wereld, het CSC-certificaat ontvangen van Germanischer Lloyd in Hamburg. Cargoshell voldoet hiermee geheel aan de strenge kwaliteitseisen die de industrie aan zeecontainers stelt.

Onder leiding van Dipl.-Ing. Niels Merettig van Germanischer Lloyd werd op 11 en 12 oktober bij Drehtainer in Valluhn (Duitsland) een aantal, vooraf vastgestelde, CSC testen uitgevoerd die Cargoshell met glans doorstond.

In juni 2009 werd door de Rotterdamse ondernemer René Giesbers een geheel nieuw en gepatenteerd zeecontainer concept gepresenteerd: Cargoshell, een inklapbare zeecontainer van composiet en aluminium. De huidige Cargoshell is een vaste versie van het oorspronkelijke concept. De gecertificeerde Cargoshell kreeg tevens een grotere wanddikte, hetgeen de isolerende werking van het composiet en de sterkte van de zeecontainer zeer ten goede komt.

Composiet Het isolerende karakter van composiet biedt vele voordelen. Composiet is lichter dan staal en voorkomt inwendige condensatie. Composiet is ook een hygiënisch materiaal. Het is geen voedingsbodem voor schimmels en insecten. Daarnaast is composiet duurzaam, kleurbestendig, onderhoudsarm, corrodeert het niet en is het gemakkelijk te reinigen.

Radiografische signalen
Het composiet waar de Cargoshell van gemaakt is, laat, in tegenstelling tot de huidige stalen zeecontainers, radiografische signalen door. GPS-signalen kunnen ongestoord worden uitgezonden, maar ook worden ontvangen, bijvoorbeeld ter monitoring van de lading.

Volgende ontwikkelingsfase
Volgens René Giesbers en dr. Ir. Albert ten Busschen, leider van het ontwikkelingsteam namens PolyProducts, is met de verkrijging van het CSC-certificaat een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van de Cargoshell. “Door de certificering heeft Cargoshell zich bewezen als nieuw product in de logistieke keten.” aldus Giesbers. “We gaan nu verder om ook op het gebied van de Reefer containers onze naam te vestigen” zegt Ten Busschen. “Volgende stap in de ontwikkeling van Cargoshell zal dan ook certificering van de Cargoshell als Reefer cq koelcontainer zijn.”

Meer… Cargoshell