Containerverkeer via de haven van Kehl zit in de lift

Samenwerkingsovereenkomst tussen de havendirectie Kehl en Euro Terminal Kehl bvba (ETK) tot 2016 verlengd – containers van de papierfabriek Koehler gaan in de haven op de boot in plaats van over de weg.

Sedert 2006 exploiteren de Euro Terminal Kehl bvba (ETK) en de havendirectie Kehl gezamenlijk de containerterminal in de haven van het Duitse Kehl. ETK, een joint venture van Klumpp + Müller uit Kehl en H&S Container Line, lid van NMBS Logistics met zetel in Duisburg, heeft deze week met de havendirectie Kehl een nieuw contract tot 2016 afgesloten. Op die manier wordt de succesvolle samenwerking die reeds sedert 2006 bestaat, tot 2016 schriftelijk vastgelegd.

De bundeling van de containeractiviteiten hebben als doel de Rijnhaven van Kehl als standplaats steviger uit te bouwen door op te treden als deskundig contactpersoon voor de verschepingssector van de regio en dit is zeer succesvol, Beide partijen kunnen erop vertrouwen dat deze gemeenschappelijke samenwerking lang zal duren.

Aan de basis van deze uiterst positieve ontwikkeling van het containerverkeer ligt in de eerste plaats de uitvoer van producten van de papierfabriek Koehler. In plaats van de vroegere ritten per vrachtwagen via de autosnelweg gaan de containers reeds in Kehl op de boot en worden zo naar de ZARA- havens (Zeebrugge- Antwerpen-Rotterdam-Amsterdam) verscheept.

Voor de Koehler Paper Group betekent dit een grote stap op weg naar de realisering van de doelstelling om hun producten door „Green Logistik“ milieubewust te verzenden in combinatie met een verbetering van het verloop van de procedures bij de standplaatsen Oberkirch en Kehl.

De scheepvaartdienst van en naar de ZARA-havens wordt verzorgd door de toonaangevende Bovenrijn expediteur „Blue Arrow Line“ (H&S Container Line en ULTRA BRAG) met in totaal vier koppelverbanden en verschillende individuele schepen. De haven van Kehl is via vaste dienstregelingen voor vele schepen een regelmatige aanmeerplaats. De hoeveelheid overgeladen goederen aan de terminal van Kehl is sedert het voorbije jaar nagenoeg verdubbeld.

De Rijnhaven van Kehl vervult op die manier ook bij het containerverkeer zijn rol als bemiddelaar van de vervoerbedrijven en biedt met zijn moderne infrastructuur voor de economie van Midden-Baden een unieke waaier van prestaties.

Bron: H&S Container Line , 23-06-2010;