Cruiseschip AIDAprima aangekomen in Rotterdam

AIDAprima is op 19 april rond 12 uur aangekomen in Rotterdam aan de Wilhelminakade. Het cruiseschip is een kleurrijke verschijning, op de romp zijn een mond en twee ogen te zien. Aidaprima is het splinternieuwe vlaggenschip van Aida Cruises. 

Het schip is 300 meter lang en biedt ruimte voor 3286 passagiers en 900 bemanningsleden. Ze heeft 18 dekken waar passagiers zich kunnen vermaken. De vier elementen, Water, Lucht, Aarde en Vuur zijn de hoofdthema’s voor de dekken waar gesport zal worden. Het sportdek heeft een ijsbaan, twee glijbanen, een klimparcours en een gedeelte dat overdekt kan worden als het weer wat slechter is.

De passagiers hebben keuze uit 1643 hutten, dertien restaurants, achttien bars en een ruim 8000 vierkante meter groot zonnedek. Aida Cruises heeft in juni 2015 twee nieuwe mega-cruiseschepen besteld en die komen in 2019 en 2020 in de vaart en hebben elk 2500 hutten.

Vanaf mei dit jaar is de AIDAprima wekelijks te zien aan de Wilhelminakde in Rotterdam op haar route langs Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Vooral veel Duitsers zullen er naar verwachting gebruik van gaan maken. De cruisemarkt zit in Duitsland in de lift en mensen uit het dichtbevolkte Noordrijn-Westfalen zijn sneller in Rotterdam dan in Hamburg.

Als allereerste schip van de AIDAvloot beschikt het schip over de modernste, energie efficiënte Azipod aandrijvingssystemen die bijdragen aan de vermindering van brandstof en de wendbaarheid van het schip verhogen.