Damen Raceroei Regatta blijft groeien

Komend weekend (6 en 7 mei) wordt de vijfde editie van de Damen Raceroei Regatta georganiseerd door de Delftse roeivereniging “Laga”. Met meer dan 600 deelnemers uit het binnen- en buitenland blijft het evenement op de Willem-Alexander Baan nabij Rotterdam een groei doormaken.

Nadat de vereniging vijf jaar geleden samen met de ambitieuze partner Damen Shipyards op het idee kwam om haar eigen 2 kilometer wedstrijd te organiseren, is de race nu uitgegroeid tot een niet te missen evenement op de Nederlandse roeikalender. Met 607 deelnemers in 2016 mikt de organisatie dit jaar op een nog groter aantal inschrijvingen. Ondanks het feit dat de wedstrijd concurreert met de eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen, kan de organisatie verheugd zijn met het aantal topinschrijvingen dat binnenstroomt.

Een bijdrage aan de snelle groei van het evenement is het feit dat de wedstijd in korte tijd de klasserende status heeft behaald (roeiers kunnen bij winst een klasse groeien) en dat het sinds drie jaar ook de klassementsvelden mag verwelkomen. Er is voor de toeschouwer echter ook veel meer te beleven dan het roeien zelf. Zo zal onder andere Olympisch kampioene Maaike Head op zaterdag een lezing houden over haar weg naar goud en zal het Human Power Team van de TU Delft hun ervaringen over het combineren van topsport en techniek delen.

Julius van der Meer, voorzitter van de wedstrijdcommissie, vertelt over de Damen Raceroei Regatta: “We willen een uniek roei-evenement neerzetten op de wedstrijdkalender dat toproeien voor een groot publiek toegankelijk maakt. Zo kan iedereen kennis met maken met de relatief onbekende sport die roeien is.”

Meer informatie over de Damen Raceroei Regatta vindt u op www.damenraceroeiregatta.nl