De Hoop kiest Alewijnse en Droste voor elektra Luxusliner

Scheepswerf De Hoop heeft voor Alewijnse Marine en Droste Elektro gekozen voor de levering en installatie van elektrische systemen. De Hoop bouwt op dit moment een nieuwe Luxusliner, MS RheinGalaxie, voor de Duitse reder Köln-Düsseldorfer Deutsche Rheinschiffahrt GmbH (KD). Alewijnse en Droste hebben werken samen om het schip van alle NavCom- en elektrische systemen te voorzien.

RheinGalaxie AIP Foto Alewijnse pb 17-12-2019
Artist impression van ‘RheinGalaxie’. Foto, Alewijnse.

De KD Luxusliner is naar een ontwerp van René van der Velden. Het schip is ontworpen voor feesten, evenementen, cruises en bijeenkomsten tot 1.000 passagiers en wordt naar verwachting in mei 2020 opgeleverd.

Alewijnse en Droste zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het projectmanagement en de installatiewerkzaamheden. Alewijnse levert en installeert de verdeelkasten (vermogen, verlichting), de interne en externe communicatiesystemen en de bekabeling. Het gaat om verschillende systemen: van nautische apparatuur, brug- en alarmsystemen tot CCTV, zoeklichten en branddetectie. De basis engineering ligt bij Droste, dat ook de hoofdschakelborden, noodstroom- en walvoedingspanelen en de integratie van het complete alarm- en datamonitoringssysteem levert.

De bouw van het schip is te volgen op www.k-d.com/de/eventschiff-2020/ueberblick/