De Voogt/Feadship wint PLM Excellence Award 2012

Tijdens het jaarlijkse Siemens PLM Connection Benelux, één van de grootste netwerkevenementen voor bedrijven die zich bezighouden met productontwikkeling, heeft Siemens PLM Software de vijfde PLM Excellence Awards uitgereikt. De prijs is dit jaar gewonnen door De Voogt/Feadship, een bouwer van luxe motorjachten.

De Voogt/Feadship gebruikt Teamcenter als centraal systeem voor het beheren en delen van actuele productinformatie. Ook maakt het bedrijf gebruik van NX en Solid Edge van Siemens PLM Software.

Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan organisaties die PLM-software op een indrukwekkende manier inzetten en een duidelijke visie hebben op de inzet van Product Lifecycle Management in de organisatie. Deze visie en de uiteindelijke uitvoering van de plannen moeten positief hebben bijgedragen aan het bedrijfsresultaat.

De Voogt/Feadship heeft deze visie op PLM duidelijk geformuleerd: “Het faciliteren van een platform voor de gehele organisatie waarop alle CAD- en gerelateerde data wordt beheerd en beschikbaar gesteld. De data en informatie dragen bij aan het vastleggen van de kennis en ervaring die binnen De Voogt/Feadship aanwezig is, zodanig dat deze voor de toekomst is geborgd.”

Het bedrijf heeft de prijs gewonnen door de duidelijke doelstellingen die zijn gesteld bij de invoering van Teamcenter, die al bij het begin van de productlevenscyclus plaatsvond. Ook de sterke focus van het bedrijf op datakwaliteit heeft meegewogen in de beslissing om de prijs toe te kennen aan De Voogt/Feadship.

Daarnaast is ook de actieve rol die het bedrijf speelt in het opleiden en voorlichten van studenten als positief beoordeeld door de jury: samen met Siemens PLM Software brengt De Voogt/Feadship de oplossingen NX en Teamcenter in de klas op het Scheepvaart en Transport College (STC). Leerlingen leren zo in een vroeg stadium om te gaan met de software. De Voogt/Feadship biedt studenten tevens de mogelijkheid om tijdens een stage scheepsbouwkennis in de praktijk te gaan combineren met de vaardigheden in NX en 3D-ontwerp in het algemeen.

De overige nominaties voor de PLM Excellence Awards waren MI-Partners en VOSTA LMG. DeNederlandse editie van het evenement vond dit jaar plaats op 22 mei in Nuland. De prijs werd uitgereikt door Edwin Severijn, Vice President & Managing Director Benelux & MEA van Siemens PLM Software.