DelfSail 2003

DelfSail 2003, het lijkt nog een eeuwigheid, maar achter de schermen is men al druk bezig met de voorbereidingen voor dit grootse maritieme evenement dat plaats zal vinden in de periode 10-14 juli 2003.


DelfSail 1998 staat nog zeer fris in het geheugen gegrift. Het was een topevenement met een record aantal bezoekers van 650.000 mensen. Een Amsterdams onder-zoeksbureau constateerde zelfs dat dit “het grootste niet-jaarlijkse evenement in Nederland qua bezoekers” was. Een onderzoeksresultaat waar de organisatie trots op kan zijn.


Festival of the Seven Seas


Het thema van DelfSail 2003 zal ‘het Festival of the Seven Seas’ (de zeven wereldoceanen) zijn, met een belangrijk accent op Latijns-Amerika en Azië.


Schitterende windjammers


Benadrukt wordt dat het niet bij Latijns-Amerikaanse schepen zal blijven, maar de inbreng uit dit continent is toch wel heel bijzonder. In dit gedeelte van de wereld bevinden zich de acht mooiste opleidingsschepen van de wereld die mogelijk naar DelfSail komen. “Het gaat om schitterende Tall Ships, dus de trouwe DelfSail bezoeker krijgt in 2003 echt iets bijzonders te zien. We spannen ons natuurlijk in om ook Europese opleidingsschepen en die uit Azië en de rest van de wereld naar Delfzijl te halen”. De organisatie zet in ieder geval ‘breed in’.600.000 à 800.000 Bezoekers


Het eerste DelfSail evenement was in 1986. Daarna volgde 1991 en 1998 zodat dit de vierde keer is dat DelfSail wordt georganiseerd. Gemiddeld staat Delfzijl zo om de vijf jaar in het teken van dit maritieme evenement. En door deze constante factor krijgt DelfSail een solidere basis en wordt het evenement sterker. De organisatie verwacht met de planning die nu voor ogen staat een bezoekersaantal van 600.000 à 800.000 personen. Dit is voor sponsoren dé unieke gelegenheid voor relatiemarketing. In de benadering van potentiële sponsoren is dit ook heel goed merkbaar. Ze willen er gewoon heel graag bij zijn.


 

Bron: Delfsail.nl, 03-06-2003;