Deme haalt klus van 170 miljoen binnen in Qatar en Singapore

  • binnenland

De dochteronderneming van Deme, MEDCO (Middle East Dredging Company), heeft het contract binnen gehaald om de oude haven van Doha in Qatar te herontwikkelen. En in Singapore haalde DIAP (Dredging International Asia Pacific Pte Ltd) het contract binnen voor de 2e fase van het Ayer Merbau landaanwinningsproject. Deze twee contracten zijn samen goed voor 170 miljoen. 

Joint venture DEME – Jan De Nul
Om het bloeiende en snelgroeiende cruisetoerisme in Qatar het hoofd te bieden, zal de Old Doha Haven uitgebreid worden. Ze zal dienst doen als cruiseterminal die zelfs de grootste cruiseschepen van de laatste generatie kan ontvangen. Het uitbreidingsproject is een opdracht van het Ministerie van Transport en Communicatie van de Staat Qatar en wordt uitgevoerd door de joint venture DEME – Jan De Nul Group.

Het toegangskanaal wordt gebaggerd en er wordt een nieuwe geschikte aanlegsteiger gebouwd. Deze werkzaamheden starten in 2018.

Fase 2 van het Ayer Merbau landaanwinningsproject in Singapore
DIAP gaat in een joint venture met Starhigh Asia Pacific Pte Ltd het ontwerp en de bouw van een landaanwinning van 35 hectare. De landaanwinning moet het eiland Jurong uitbreiden voor JTC Corporation, de verantwoordelijke dienst van de Singaporese overheid voor de ontwikkeling van industriële infrastructuur.

Related news

List of related news articles