Foto, TenneT

Digitalisering en Energietransitie gaan elkaar keihard raken

Speciale uitzending van De Nieuwe Wereld / INNOPAY over digitale duurzaamheid in de energiesector

Foto, TenneT

Veel bedrijven zien kansen in de toenemende digitalisering van de energiesector, maar tegelijkertijd maken zij zich ook zorgen om de veiligheid van onze digitale infrastructuur, de bereidheid om onderling samen te werken en de Big Techs. Dit is een greep uit de conclusies van het onderzoek naar digitalisering en de energietransitie van De Nieuwe Wereld en consultancybureau INNOPAY. In een speciale uitzending van het YouTube kanaal De Nieuwe Wereld die vanaf vandaag online staat, spreekt journalist en filosoof Ad Verbrugge met experts over dit onderwerp.

Welke risico’s en kansen biedt de energietransitie? Nemen de grote platforms de rol van onze energiebedrijven over? Wat is het belang van samenwerken? En wat mogen we verwachten van Europa? Verbrugge gaat in de uitzending in gesprek met Ben Voorhorst (tot 31-12-2020 COO van TenneT), Maarten Bakker (partner bij INNOPAY) en Mark van Stiphout (Deputy Head of Unit Research and Innovation bij DG Energy van de Europese Commissie).

De uitzending over digitalisering en energietransitie maakt deel uit van een serie thema-uitzendingen over Digitale Duurzaamheid van De Nieuwe Wereld en INNOPAY.

View on Youtube.