Doopceremonie ‘Nieuw Statendam’ door Oprah Winfrey live te volgen

Morgen, zaterdag 2 februari wordt het nieuwe cruiseschip de ‘Nieuw Statendam’ van Holland America Line gedoopt door Opray Winfrey in Port Everglades in Florida. Om 20:00 uur Nederlandse tijd is de ceremonie live te volgen via HollandAmerica.com/dedication en Facebook. De aloude traditie brengt voorspoed en bescherming voor het schip en allen die ermee varen.

Nieuw Statendam tijdens proefvaart op zee in augustus 2018. Foto, HAL.
Nieuw Statendam tijdens proefvaart op zee in augustus 2018. Foto, HAL.

Andere sprekers zijn Carnival Corporation CEO Arnold Donald en Holland America Line President Orlando Ashford.

“Interesse vanuit het publiek en vrienden uit de hele wereld voor de doopceremonie van de Nieuw Statendam is ontzettend groot. Met een livestream is iedereen uitgenodigd deel te nemen aan dit bijzondere evenement,” aldus Orlando Ashford, President van Holland America Line.

Eerste 7-daagse cruise

Na afloop van de doop blijft de Nieuw Statendam in Fort Lauderdale overnachten en op 3 februari vertrekt het schip voor een 7-daagse cruise.

Over de Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is op 30 november in Marghera, Italië, opgeleverd door scheepswerf Fincantieri. Komende zomer en herfst ontdekt het schip Noord Europa en de Middellandse Zee. Het schip heeft plek voor 2666 gasten en is de ultieme uiting van het Holland America Line merk. Voor 1377 gastenverblijven zijn speciale staterooms voor gezinnen en alleenreizenden. Aan het hoofd van het design en interieur staan de hospitality ontwerper Adam D. Tihany en Bjørn Storbraaten, een van ’s werelds toonaangevende architecten in de cruisebranche.