Drie veelbelovende energy startups winnen €10.000

Na twee selectiedagen zijn vrijdag in het Launch Café in Groningen drie winnaars van Startup Fast Track uitgekozen. Het Startup Fast Track programma is geïnitieerd door Energy Academy Europe en GDF SUEZ, en richt zich specifiek op het stimuleren, begeleiden en financieren van starters in de energiesector. De winnaars van Startup Fast Track winnen €10.000,- als investering in hun energie-startup.

De winnende bedrijven zijn: Sustainable Buildings, SeaCurrent en Frog Energy.

Sustainable Buildings focust op het verduurzamen van kantoren, met gebruik van smart sensor technologie en een “cloud-based” platform. Hierdoor kan de energieconsumptie op efficiënte wijze worden beheerst.
SeaCurrent werkt aan de ontwikkeling van nieuwe technologie en bijbehorende systemen om met behulp van getijdenenergie in duurzame en betrouwbare energie te voorzien.

Frog Energy is een consultancy bedrijf met een nieuwe kijk op het financieren en realiseren van kostenbesparende energietoepassingen van (school-)gebouwen.

De drie winnende energy-startups mogen verder deelnemen aan het tweede deel van het accelerator-programma Startup Fast Track, waarin ze in korte tijd hun bedrijf een versnelde start kunnen geven met hulp van coaches uit allerlei vakgebieden.

Tweede prijs
De jury besloot dat drie andere startups additionele coaching ontvangen om hun Energy Startup verder te kunnen ontwikkelen. Deze bedrijven zijn: Reinventer, AutoJuice en Vederlicht. Reinventer ontwikkelt een revolutionair systeem voor energie- en warmteopslag in de fundering van woningen. AutoJuice focust op een service waardoor het opladen van electrische voertuigen direct kan worden gekoppeld aan de eigen energieleverancier. Vederlicht werkt aan een oplossing waardoor woningen aardbevingsbestending én energieneutraal kunnen worden gebouwd.

Volop kansen in de energiemarkt
Ons snel veranderende energielandschap biedt volop kansen aan jonge bedrijven die iets nieuws op de markt willen brengen. Dat kunnen technologische innovaties zijn, maar ook vernieuwingen op terreinen zoals ICT en dienstverlening, die een raakvlak hebben met energie en duurzaamheid. Juist die veelzijdige mogelijkheden maakt de energiesector zo aantrekkelijk voor startups. Maar om een jong bedrijf succesvol te maken is behalve een goed ondernemingsplan, gedegen kennis nodig van de markt, financiën, risicomanagement en marketing. De intensieve begeleiding en coaching van het Startup Fast Track programma vergroot de kans op succes en snelle groei van het nieuwe bedrijf.

In het najaar van 2015 zal een tweede ronde van Startup Fast Track van start gaan.

Meer….www.startupfasttrack.nl