Duits bedrijfsleven spreekt lof uit over haven Rotterdam

Vandaag heeft een delegatie van het Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) de haven van Rotterdam bezocht. Zij hebben met lof gesproken over de projecten die de haven van Rotterdam in drie stappen CO₂-neutraal maken.

De Duitse delegatie tijdens bezoek aan haven Rotterdam. Foto, Havenbedrijf Rotterdam.

Er waren zo’n 15 deelnemers waaronder vertegenwoordigers van ThyssenKrupp, BASF, ExxonMobil en Schott AG. De ontvangst in Rotterdam maakte onderdeel uit van een tweedaags bezoek aan Nederland dat werd georganiseerd in samenwerking met VNO-NCW.

BDI-delegatieleider Holger Lösch: “De haven van Rotterdam pakt de uitdaging van klimaatbescherming op een consequente en pragmatische wijze aan. Het minder afhankelijk maken van fossiele grondstoffen van een mondiaal logistiek knooppunt zoals Rotterdam, dat een centrale functie heeft voor de Duitse industrie, heeft een belangrijke voorbeeldfunctie.”

Goede bereikbaarheid gedeeld belang

De Duitse werkgevers en Havenbedrijf Rotterdam hameren beide op voortvarendheid in het realiseren van een robuust en duurzaam internationaal goederentransportsysteem. Zij onderstrepen hun gedeelde belang bij het vergroten van infrastructuurcapaciteit op goederenspoor en binnenvaart.

Belang haven Rotterdam voor Duitsland

Een kwart van de goederenoverslag in de haven van Rotterdam is bestemd voor Duitsland. De grootste economie van Europa importeert ertsen, kolen, olie en mineralen via de grootste haven van Europa, maar ook onderdelen voor de industrie. De rivieren Rijn, de Neckar en de Main vormen een duurzame en efficiënte verbinding tussen belangrijke economische centra in Duitsland en de Rotterdamse haven.

Ook is Rotterdam onderdeel van een uitgebreid netwerk van rechtstreekse spoorverbindingen voor goederenvervoer. Deepsea-rederijen kiezen de haven van Rotterdam als eerste aanloophaven in Noordwest-Europa. Dit levert tijdwinst op voor verladers omdat containers al onderweg zijn naar de eindklant via trein, binnenvaartschip of vrachtwagen voordat het containerschip uitvaart naar haar volgende Europese bestemming.