Eerste Traditionele Schepen Beurs in Den Helder

Op 11, 12 en 13 november vindt de 1e Traditionele Schepen Beurs plaats op het oude Marinecomplex Willemsoord in Den Helder. De maritieme vak- en vakantiebeurs wordt van vrijdag 11 t/m zondag 13 november 2016 op het monumentale, voormalige werfcomplex Willemsoord in het stadshart van Den Helder gehouden. Ruim 40 bedrijven en een tiental behoudverenigingen zijn vertegenwoordigd. Het doel van de beurs is het vergroten van de bekendheid van de Traditionele zeilvaart  scheepvaart in Nederland. EOC schepenverzekering heeft als hoofdsponsor meegewerkt aan het opzetten van het programma voor alle liefhebbers van klassieke schepen en mensen die werkzaam zijn in de chartervaart.

Tallschips Tecla en De Morgenster
Op de beurs is van alles te doen, voor groot en klein. Naast de vele stands, kan men de Nederlandse Tallships Tecla en De Morgenster bezichtigen. Bezoekers kunnen een rondvaart maken met de reddingsbrigade of gratis het Marine- of Reddingsmuseum bezoeken. Daarnaast is er een gezellig vakantie-plein met catering,  springkussen en mogen EOC leden een gratis schippersmuts ophalen in de EOC stand.

Lezingen op De Schuttevaer
Zo is in het ruim van De Schuttevaer op zaterdag 12 en zondag 13 november tweemaal een lezing te volgen. Onderwerp is de ruim honderd jaar durende vaart van een buitengewoon binnenvaartschip en de bijzondere levensdagen van haar vijf schippers. Schrijfster Corine Nijenhuis vertelt de aanwezigen in drie kwartier over de totstandkoming van haar boek ‘Een vrouw van staal’. Zij start om 11.00 en om 14.00 uur en belangstellenden mogen gratis naar binnen, zo lang er plaats is.

Historische roman ‘Een vrouw van Staal’
‘Een vrouw van Staal’ is een biografie over de Zeeuwse Zeilklipper uit 1901 waar Nijenhuis momenteel op woont en werkt. Toen ze ontdekte dat het binnenschip ooit een zeilschip was, raakte ze geïnteresseerd en ging ze op onderzoek uit. Er bleek een honderdjarige geschiedenis te vertellen met vijf generaties schippersfamilies en vele veranderingen aan het schip. Nijenhuis maakte er een prachtige historische roman van en bezoekt met haar schip de eerste Traditionele Schepen Beurs in Den Helder.

Scheepsborrel voor chartervaart
Voor leden uit de beroepsmatige chartervaart wordt op zaterdag 12 november van 16.30 tot 18.00 uur een gezellige EOC scheepsborrel gehouden in de Koftjalk ‘De Schuttevaer’. Wie wil blijven slapen, kan gebruik maken van een van de betaalbare hotelschepen of een overtochtje maken naar Texel.

Korting
Leden van EOC mogen met korting de Traditionele Schepen Beurs bezoeken.

Bestel kaarten op www.traditioneleschepenbeurs.nl.