Falck Safety Services neemt exploitatie MTC Amsterdam over

Met ingang van 1 juli 2014 heeft Falck Safety Services de exploitatie van het Maritiem Trainingscentrum (MTC) Amsterdam overgenomen. Deze uitbreiding van Falck’s activiteiten naar een derde locatie is een direct gevolg van de voortdurende ontwikkeling binnen de nationale en internationale markten van olie & gas, scheepvaart en windenergie waardoor de vraag naar specialistische trainingen sterk is toegenomen.

Om alle markten goed, snel en adequaat te kunnen blijven bedienen en uitbreiding van de capaciteit te realiseren kon de opening van een derde vestiging niet uitblijven. Op de locatie in Amsterdam kan Falck Safety Services de volgende trainingen verzorgen: basis- en herhalingstraining voor de offshore (BOSIET/FOET), helikopter onder water training (HUET), basis veiligheidstraining voor de scheepvaart (BT) en wind veiligheidstrainingen (GWO). Deze trainingen worden gegeven volgens de standaarden van OPITO, STCW en GWO.

MTC International heeft zich tot doel gesteld om wereldwijd trainingscentra en hun klanten te helpen, onder andere door het realiseren van centra op logistiek gunstige locaties. Zo was Amsterdam een uitgelezen plek voor een centrum in Nederland, aangezien deze locatie op 20 minuten van Schiphol zeer goed bereikbaar is voor cursisten uit het buitenland.

,,Wij zijn ervan overtuigd dat het centrum in goede handen is bij Falck Safety Services, met een respectabele staat van dienst in trainingsland,’’ aldus Bas Gloudemans, Managing Director van MTC International. ,,Nu het centrum geheel operationeel is en wordt overgedragen aan Falck, zal MTC International zich richten op nieuwe locaties buiten Nederland.’’ ,,De laatste jaren hebben wij ruim geïnvesteerd in de ontwikkeling van specialistische trainingen en realistische trainingsfaciliteiten. Met de realisatie van dit derde Falck Safety Services trainingscentrum in Nederland kunnen wij nog beter aan de behoeften van onze klanten voldoen’’, aldus John Herfkens, Managing Director Falck Safety Services.

Vanaf juli 2014 kunt u de BOSIET, FOET, STCW basis training en GWO modules boeken bij Falck Safety Services aan de tt. Melaniaweg 12 in Amsterdam.