Fishery Inspection Surveillance schip voor Angola te water gelaten bij Damen Shipyards Galati

Damen Shipyards Galati bouwt momenteel de Ngola Kiluange, een Fishery Inspection Surveillance Vessel (FISV) 6210, voor de Angolese ministerie van landbouw, ontwikkeling en visserij. Samen met twee andere schepen die momenteel worden gebouwd, hoopt de Angolese regering haar kennis en beheersing van haar visrijke wateren te versterken.

Momenteel wordt eenzelfde type schip gebouwd bij de Galati scheepswerf, een 28 meter lange Fishery Research Vessel (Damen FRV 2810), welke ook besteld is door de Angolese ministerie. Deze bestelling is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen Damen Shipyards, de Nederlandse overheid and de ING Bank, de twee laatstgenoemden hebben het project gefinancierd.

Gezien de exclusieve, economische zone nabij de West-Afrikaanse Atlantische kust, welke visrijke gronden hebben, betekent de acquisitie van deze schepen een mooie kans voor de Angolese ministerie. De visserij is een van Angola’s grootste industrieën en de visgronden zijn aanlokkelijk voor illegale visserij. Via het SADC, een regionaal programma, werkt het land samen met Namibië en Zuid Afrika om de visserij te beschermen en te monitoren. The FISV Ngola Kiluange kan daarnaast voorzien in o.a. bergingswerkzaamheden. Damen heeft veel kennis wat betreft het bouwen van hydrographic research vessels. Het gestandaardiseerde systeem staat hen toe in alle mogelijke wensen tegemoet te komen. “Stel je voor hoe veelzijdig deze schepen zijn”, zegt Friso Visser, Regionaal Director Afrika.

Meer… Damen Shipyards