Fleet Cleaner aardig op weg in Rotterdamse haven

Sinds 1 mei biedt Fleet Cleaner haar innovatieve scheepsreiniging aan in alle Nederlandse havens. En sindsdien heeft het bedrijf 5 containerschepen van minstens 350 meter lang gereinigd tijdens het laden en lossen aan de terminal in Rotterdam. Al deze reinigingen zijn uitgevoerd zonder extra wachttijd voor de rederijen, zelfs wanneer deze gecombineerd zijn met bunkeractiviteiten. Fleet Cleaner is het eerste bedrijf dat de scheepshuid kan reinigen in alle Nederlandse havens.

Lodewijk Middelburg van Fleet Cleaner: “Vanuit onze ervaringen met rederijen zien we dat containerschepen langer dan 350 meter ongeveer 14000 liter brandstof per dag kunnen besparen.”

Metingen uitgevoerd in samenwerking met Rijkswaterstaat tonen aan dat de reinigingsoperatie van Fleet Cleaner geen impact heeft op het milieu. De robot wordt bestuurd door een operator in de control room aan boord van het werkschip, welke langszij van het te reinigen schip ligt. Tijdens de reiniging worden er geen duikers ingezet en wordt er een veilige werkafstand tot het schip gehandhaafd.