Functioneringssluiting Maeslantkering te bezoeken op 14 september

Elk jaar voert Rijkswaterstaat een testsluiting uit van de Europoortkering. Zowel de Maeslantkering als de Hartelkering sluiten dit jaar op zaterdag 14 september hun deuren. De functioneringssluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot 15 april. De Maeslantkering is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. Deze beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 2 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

Nieuwe Waterweg Siebe Swart free of copyright Foto pb 26-3-2018
Maeslantkering. Foto, Siebe Swart.

Het Keringhuis is open tussen 11.00 en 18.30. Gedurende de dag is er van alles te doen in en om het Keringhuis. Uiteraard is het hoogtepunt van de dag de sluiting van de Maeslantkering die (onder voorbehoud) rond 15.10 zal plaatsvinden. Maar voor die tijd zijn er diverse rondleidingen en kunt u in het restaurant terecht voor een hapje of een drankje.

Voor de kinderen is er in de middag een programma, gepresenteerd door MadScience. En de hele dag worden er rondleidingen gegeven. Dit geeft u een kans om de Maeslantkering van dichtbij te kunnen bekijken. De gidsen vertellen bezoekers alles over de werking van de Maeslantkering en wanneer deze moet sluiten.

Ga voor reserveringen en meer informatie naar www.keringhuis.nl