FutureLand viert Feest

  • binnenland

FutureLand

FutureLand viert vandaag haar vijfjarig bestaan. Het informatiecentrum over Maasvlakte 2, de modernste haven van Europa, verwacht deze maand tevens de 600.000ste bezoeker te ontvangen. Ter gelegenheid van deze mijlpalen keren bezoekers in de maand mei niet met lege handen huiswaarts.

Sinds de opening in mei 2009 informeert FutureLand op een educatieve en interactieve wijze jong en oud over de uitbreiding van de Rotterdamse haven. De afgelopen vijf jaar was de aanleg van Maasvlakte 2 voor de deur van het informatiecentrum te zien. Inmiddels liggen daar nieuwe havens en biedt FutureLand uitzicht op de twee modernste containerterminals ter wereld. APM Terminals en Rotterdam World Gateway bouwen en testen momenteel hun faciliteiten. Tegen het einde van het jaar nemen zij hun terminals in gebruik zodat de grootste containerschepen ter wereld er met regelmaat terecht kunnen.

Bezoekers van FutureLand kunnen dit nieuwste stukje Nederland van dichtbij ontdekken door een rondvaart of -rit te maken met de FutureLand Ferry of FutureLand Express. Onlangs is FutureLand door de ANWB verkozen tot één van de tien leukste uitjes van Zuid-Holland van 2014. In 2013 werd het informatiecentrum al benoemd tot één van de vijf meest innovatieve uitjes van Nederland. Hans Volkers, voorlichter van FutureLand: ‘Deze maand vieren we niet alleen ons lustrum maar verwelkomen we ook onze 600.000ste bezoeker. Om dat te vieren, hebben we de komende vier weken voor elke bezoeker een leuke attentie of korting. Als eerste zijn er tot 12 mei verrassingsenveloppen.’

Meer… Port of Rotterdam

Related news

List of related news articles