GalleryMaritime exposeert in New York

MaritimeGallery

De Nederlandse Consul Generaal, Rob de Vos, verwelkomde GalleryMaritime Middelburg in New York met de expositie van de Nederlandse Zeeschilders, waaronder 2 Zeeuwse kunstenaars. Op 5 april 2014 opende hij de expositie Dutch Light Sails to NY in aanwezigheid van 176 gasten, waaronder museum- directeuren, conservators, verzamelaars, liefhebbers van moderne kunst en publicisten.

GalleryMaritime nam, samen met Stichting Maritime Art & Design (MAD) Middelburg, de organisatie van deze kunstexpeditie op zich. Om met > 100 kunstwerken (schilderijen en sculpturen) neer te strijken op ‘Sailors Snug Harbor, het landgoed op Staten Island dat Robert Randall in 1801 bij testament beschreef als return of interest voor het vermogen dat de familie Randall in de scheepvaart vergaarde. Tot 1976 genoten bejaarde en gehandicapte zeelui een vorstelijke verzorging op Snug Harbor. De financiering daarvan werd al die tijd door fundraising bijeengebracht. En, dankzij de inspanning van Jacky Kennedy, behield het landgoed zijn gebouwen, omliggende parken en tuinen en bleef het uit de gretige handen van projectontwikkelaars.

Onderdeel van de expositie Dutch Light Sails to NY is een, door elk van de deelnemende kunstenaars, gecreëerde verbeelding. Dit tribuut aan New York is bijeengebracht in een poster die als insert onderdeel uitmaakt van de catalogus. In GalleryMaritime Middelburg is de expositie Vuurtorens en Zeeschepen t.m. 24 mei 2014 te bezichtigen.

Meer… GalleryMaritime