Garnalenvissers zitten met visnetten vol speelgoed

  • buitenland

Garnalenvissers halen netten vol speelgoed en andere spullen omhoog tijdens het vissen. De vissers zijn bang voor een onwerkbare situatie omdat het bergen van de overboord geslagen containers van de MSC Zoe nog maanden gaat duren. Netten worden kapot getrokken

Vorige week maandag haalde garnalenvisser Robin Bouma onder andere een paar grote speelgoedauto’s boven water ten noorden van het Westgat, tussen Schiermonnikoog en Ameland. “Dat zat als bijvangst in onze netten”, vertelt hij aan Omrop Fryslân. “We hebben de eerste gaten al in onze netten zitten.”

Volgens garnalenvisser John Lukkien is de situatie niet te doen. “Op sommige plekken kun je gewoon niet meer vissen en dan zijn dit nog redelijk rustige omstandigheden. Als je met hogere golfhoogtes te maken krijgt, kun je de netten niet eens schoonmaken.”

Visnet kapot getrokken van 3500 euro

Daarnaast gaan de visnetten ook kapot, er worden gaten in getrokken of de netten komen in zijn geheel vast te zitten en komen niet meer boven. “Een collega heeft een visnet van 3500 euro kapot getrokken. Dat is vast blijven zitten en niet meer bovengekomen”, aldus John Lukkien.

Related news

List of related news articles