Griekse marine houdt schip vol explosieven aan


ATHENE – Griekse speciale eenheden hebben zondag een schip aangehouden dat 680 ton explosieven aan boord had. Het schip, de Baltic Sky, voer ten westen van Griekenland en was volgens het ministerie van Koopvaardij onderweg naar een nog onbekende bestemming in Afrika.


Het vaartuig is opgebracht naar een haven in het westen van het land. Daar volgt verder onderzoek, aldus een woordvoerder van het ministerie. “Nu moeten we onderzoeken of de vracht legaal is of dat het bestemd was voor een terroristische groepering.” De zegsman noemde de vangst “een groot succes voor de Griekse autoriteiten”.


De Griekse politie heeft de bemanning, vijf Oekraïners en twee Azerbeidzjanen, gearresteerd.


Bronnen vertelden het Britse persbureau Reuters dat het schip op 2 juni vanuit de Zwarte Zee de Middellandse Zee was ingevaren en dat het op weg was naar de Tunesische havenstad Gabes. Het ministerie kon de bestemming van het vaartuig niet bevestigen. “Het lijkt zeker op een verdacht schip. En het was waarschijnlijk op weg naar Afrika, maar we weten nu nog niet precies waar naar toe”, aldus een verklaring.

Bron: NU.nl, 23-06-2003;