Grootste en sterkste kraanschip ooit opgeleverd

Sembcorp Marine heeft het grootste en sterkste semi-submersible crane vessel (SSCV) ‘Sleipnir’ opgeleverd voor Heerema. De Sleipnir is een semi-submersible kraanschip van een nieuwe generatie met een paar draaiende kranen die samen 20.000 ton kunnen hijsen. Er is geen enkel ander bestaand kraanschip met dit vermogen. De Sleipnir gaat ingezet worden voor offshore-installaties van olie, gas en hernieuwbare energie en ontmantelingswerkzaamheden. En dit is ook het eerste dual-fual kraanschip met motoren op gasolie en op LNG voor het opereren in gebieden met verschillende milieuregels. Het schip gaat binnenkort proefvaarten maken op zee en zal kort daarna aan Heerema worden geleverd.

Sleipnir semi-submersible crane vessel built by Sembcorp Marine Foto2 Heerema 29-5-2019
Semi-submersible crane vessel ‘Sleipnir’ van Heerema gebouwd bij Sembcorp Marine in Singapore. Foto, Heerema.

Versterkt dekoppervlak van 220 bij 102 meter

Sleipnir is gebouwd op de Sembcorp Marine Tuas Boulevard Yard in Singapore en is vernoemd naar de hengst met 8 benen van de Noorse God Odin. Het schip heeft een versterkt dekoppervalk van 220 bij 102 meter wat het het grootste kraanschip ooit gebouwd maakt.

Het schip heeft ook twee ronddraaiende kranen van 10.000 ton die een lading van maximaal 20.000 ton achter elkaar kunnen heffen. Geen enkel ander bestaand kraanschip heeft dit vermogen.

Sleipnir heeft plaats voor 400 personen en gaat wereldwijd ingezet worden voor het installeren en verwijderen van jackets, topsides, diepwaterfunderingen, moorings en andere offshore-constructies.

Kraanschip Sleipnir. Foto, Heerema.

Al meerdere opdrachten in de agenda

Heerema heeft al meerdere opdrachten binnengehaald voor de Sleipnir. Het schip gaat aan de slag voor verschillende offshore-energieprojecten, waaronder: Het installeren van de topsides van Leviathan in de Middellandse Zee, het installeren en verwijderen van de Tyra jackets en topsides in de Deense Noordzee, het verwijderen van de jackets en topsides van Brae B in de Engelse Noordzee, en het transport en installatie van het Alpha HVAC-platform Hollandse Kust Zuid (HKZ) in de Noordzee, voor de Nederlandse kust.

175 meter hefhoogte en 20.000 ton hefvermogen

In de offshore windsector ziet Heerema een aanzienlijke groei in de omvang van windturbines en funderingen, waarvoor gespecialiseerde apparatuur nodig is voor hun installatie. Met zijn grote kranen met een hefhoogte van 175 meter en een gecombineerd hefvermogen van 20.000 ton, is Sleipnir uitermate geschikt om tegemoet te komen aan deze trend van steeds grotere offshore windturbines.

“Sleipnir scoort verschillende primeurs in de branche”

Tijdens de doop van Sleipnir in Tuas Boulevard Yard, zei Pieter Heerema, voorzitter van de raad van Heerema Marine Contractors:
“Ik ben enorm trots dat Heerema Marine Contractors weer verder gaat met de introductie van ons nieuwe halfafzinkbare kraanschip. Sleipnir scoort verschillende primeurs in de branche: het is het grootste kraanschip dat ooit is gebouwd; het heeft het sterkste paar draaiende kranen; en het is ook ‘s werelds eerste kraanschip met dual-fuelmotoren op MGO en LNG, waarmee de schadelijke uitstoot drastisch wordt verminderd. De innovatieve capaciteiten van Sleipnir zullen Heerema nog steviger positioneren in de voorhoede van de ontwikkelingen in de offshore olie-, gas- en windenergie-industrie voor zowel installaties als ontmanteling.”

“Sembcorp Marine in Singapore is gekozen om Sleipnir te bouwen voor hun professionaliteit en toewijding aan het project. De uitstekende samenwerking tussen Heerema en Sembcorp Marine zorgde ervoor dat het project soepel, binnen budget en volgens de best mogelijke veiligheids- en kwaliteitsnormen werd uitgevoerd.”

Hoogtepunt: 3.700 werknemers nodig in één shift

Op het hoogtepunt van de bouw van Sleipnir waren er 3.700 werknemers nodig in één shift. Het project heeft een huidige Lost Time Injury Rate (LTIR) van 0,35 per miljoen gewerkte uren per man, een prijzenswaardige veiligheidsprestatie waarvan Sembcorp Marine President & CEO Mr Wong Weng Sun zei dat het de sterke veiligheidsverbintenis van de Groep weerspiegelt.

Sleipnir bij Sembcorp Marine in Singapore. Foto, Heerema.