Het nationale SAIL debat: ‘Wind weer in de zeilen!’

Ondernemend Nederland discussieert tijdens SAIL Amsterdam 2015 over nieuwe mogelijkheden voor ons land. Over de “Tall Ships” van vandaag de dag. Over trotsmakende initiatieven waarmee we als klein land momenteel de wereld veroveren. Over succesvolle start-ups, de indrukwekkende inhaalslag van multinationals en de noodzakelijke hulp van de politiek. Het Nationale SAIL Debat wordt mede mogelijk gemaakt door De Financiële Telegraaf (DFT) en wordt op zaterdagochtend 22 augustus geopend door Minister President Mark Rutte in Het Scheepvaartmuseum.

In het inspirerende decor van SAIL Amsterdam 2015 tonen de échte Tall Ships ons de handelsgeest, de durf, de internationale blik, de tolerantie en het vernieuwend denken. Tijdens het Nationale SAIL Debat powered by DFT leggen we zo de verbinding tussen het verleden en de toekomst van Nederland.

Onder leiding van Rens de Jong wordt gediscussieerd met onze meest succesvolle start-up ondernemers: Symen Jansma (TravelBird), Bart Lubbers (FastNed), Django Lor (Quiver) en Patrick de Zeeuw (Startupbootcamp). Met captains of industry, zoals Jan Kees de Jager (KPN) en Eelco Hoekstra (Vopak). Met Kommer Damen (Nederland Maritiem Land) en Kajsa Ollongren (wethouder Amsterdam). Afgewisseld met de scherpe commentaren van financieel journalist Martin Visser en econome Marieke Blom. Meer dan ooit hebben we een hernieuwde oer-Hollandse mentaliteit nodig voor verdere groei en duurzame welvaart. Voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer, sluit het Nationale SAIL Debat af.

De belangrijkste lessen voor onze toekomst leren we uit ons verleden. SAIL Amsterdam 2015 is daarom het evenement bij uitstek om ondernemers bij elkaar te brengen en hen te inspireren. Waar zien we dat het onmogelijke mogelijk is? Waar leren we grenzen te verleggen om nieuwe werelden te ontdekken? SAIL Amsterdam 2015 is op deze manier niet alleen een spiegel naar het verleden maar biedt zo ook een veelbelovend en relevant venster op de toekomst van ons land.

Voor het Nationale SAIL Debat zijn maximaal 350 stoelen beschikbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via SAIL.nl

Wanneer: Zaterdag 22 augustus 2015
Hoe laat: Inloop 8.30 uur, start 9.00 uur
Einde: 12.00 uur
Waar: Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Meer… SAIL