Hillebrand levert wederom spraakmakend offshore wind project

Constructiebedrijf Hillebrand BV uit Middelburg werkt momenteel aan een zeer uniek en innovatief project. In de werkplaats in het Zeeuwse Middelburg is men bezig met de laatste activiteiten aan het zogenaamde Pile Gripper Tool en bijbehorend HSD systeem.

Het betreft de fabricatie, conservering, transport en mobilisatie van een Pile Gripper Tool en bijbehorend HSD frame; een tool om een monopile (fundaties voor offshore windmolens) vanaf installatieschip Pacific Orca op zee te plaatsen. Dit in opdracht van Bilfinger Marine & Offshore Systems GMBH te Hamburg. De gripper heeft een lengte van 32 meter en een gewicht van +/- 200.000 kg.

In de zeer korte doorlooptijd van 3 maanden heeft Hillebrand de gripper met geavanceerd hydraulisch systeem gebouwd. Begin volgende week zal de constructie getransporteerd worden over water richting de Deense haven van Esbjerg, alwaar de mobilisatie op de Pacific Orca plaatsvindt.

Hillebrand toont hiermee wederom een sterke internationale speler te zijn in de offshore (wind) branche. Hillebrand is de afgelopen jaren uitgegroeid tot leverancier van hoogwaardig offshore equipment. Deze equipment wordt gebruikt door de internationale opdrachtgevers is de wind industrie.

Meer… www.hillebrand.nu

Related news

List of related news articles