Sleephopperzuiger 'Magdalen'. Foto, Weeks Marine Inc.

IHC levert designpakket en baggercomponenten voor nieuwe TSHD van Weeks Marine Inc.

Royal IHC heeft de opdracht gekregen voor de levering van engineering en baggercomponenten voor een nieuwe sleephopperzuiger van 6.540 m³ voor Weeks Marine Inc. (Weeks). Dit schip is een kopie van in 2017 opgeleverde ‘Magdalen’. Onderdeel van het contract is de levering van baggercomponenten en de levering van verschillende technische diensten tijdens het bouwproces.

Sleephopperzuiger 'Magdalen'. Foto, Weeks Marine Inc.
Sleephopperzuiger 'Magdalen'. Foto, Weeks Marine Inc.
Sleephopperzuiger ‘Magdalen’. Foto, Weeks Marine Inc.

Het schip, dat onder de naam R.B. WEEKS zal varen, wordt gebouwd door de Eastern Shipbuilding Group’s Allanton Shipyard Panama City in Florida. De nieuwe Trailing Suction Hopper Dredger (TSHD) is ontworpen voor strandsuppleties en andere baggerwerken en is in hoge mate geautomatiseerd.

IHC is vereerd wederom door Weeks geselecteerd te zijn voor het ontwerp en de levering van belangrijke onderdelen van het schip. Deze herhalingsopdracht bevestigt de tevredenheid van Weeks over de constructie van de Magdalen en haar prestaties, en onderstreept het bewezen trackrecord van IHC bij het ontwerpen van baggerschepen en -apparatuur van wereldklasse. Bovendien is IHC erg toegewijd om de partner bij uitstek te worden in een zeer uitdagende maar veelbelovende markt, die alle tekenen van groeipotentieel vertoont.

Belangrijke onderdelen

Net als de Magdalen zal de R.B. Weeks worden uitgerust met door IHC ontworpen en gebouwde apparatuur, waaronder de complete en zeer efficiënte baggerinstallatie, baggerautomatisering en -instrumentatie, voortstuwing en elektrisch hoofdsysteem.

Het schip zal opnieuw worden uitgerust met het unieke dynamische positionerings- en volgsysteem (DP/DT) en ecopompregelaars van IHC, die beide de efficiëntie verder zullen verbeteren.

Technische diensten

IHC zal ook een aantal technische diensten verlenen, waaronder de assistentie van zijn gekwalificeerde ingenieurs voor inspectie tijdens de installatie van de geleverde apparatuur op de scheepswerf, en ondersteuning bij het opstarten en de inbedrijfstelling van het baggerschip. De levering van de R.B. WEEKS staat gepland voor het begin 2023.