IHC Merwede selecteert Croon en Bakker Sliedrecht voor drie nieuwe pijpenleggers

Pijpenlegger

Croon Elektrotechniek en Bakker Sliedrecht werken al vele jaren succesvol samen, onder andere voor IHC Merwede . Deze samenwerking, ondergebracht in de Combinatie Croon Bakker (CCB), leverde onlangs drie mooie nieuwe projecten op: de complete elektrotechnische installatie, voortstuwing en automatisering leveren voor drie nieuwe pijpenleggers van Subsea 7. Deze complexe en hoogwaardige schepen vallen in hun marktsegment onder de best operationele klasse. Dit zullen de volgende schepen zijn die Croon en Bakker Sliedrecht installeren na een reeks van vier pijpenleggers en een ‘diving support vessel’ gebouwd door IHC Merwede. Twee van de nieuwe schepen zullen gebouwd worden bij IHC Merwede in Krimpen a/d IJssel en één in Kinderdijk.

Identiek ontwerp
De nieuw te realiseren schepen zijn identiek aan het IHC Merwede type 30 ontwerp van de nu nog af te bouwen Seven Waves. Met een lengte van 146 meter, een breedte van 30 meter en een klasse DP2 (Dynamic Postitioning) systeem, zullen deze schepen gebouwd worden voor het transporteren, leggen en installeren van flexibele pijpen en systemen op een maximale diepte van maar liefst 3000 meter.

Croon en Bakker Sliedrecht zijn onder andere verantwoordelijk voor de energieopwekking, distributie, elektrische aandrijvingen, automatisering inclusief DP2, bekabeling inclusief ‘High Voltage installatie’ (totaal 22 MW).

De opleverperiode ligt tussen het derde kwartaal van 2015 en het derde kwartaal van 2016.

Meer… Croon  en Bakker Sliedrecht